Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Σήμερα στο Taxisnet τα τέλη Κυκλοφορίας 2018 - Πώς θα τα εκτυπώσετε



Πάνω από έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να βάλουν το «χέρι» στη τσέπη για να τα πληρώσουν έως τέλος Δεκεμβρίου
Σήμερα αναμένεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τα τέλη κυκλοφορίας που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί για το 2018.
Τα καινούργια τέλη θα είναι ίδια με εκείνα του 2017, καθώς, παρά τις εξαγγελίες οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Θεσμών δεν κατέληξαν τελικά σε συμφωνία για το νέο πλαίσιο φορολόγησης. Ως εκ τούτου, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν ακριβώς τα ίδια τέλη με αυτά που κατέβαλαν τον Δεκέμβριο του 2016.
Για να δουν τα τέλη που τους αναλογούν, οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στο Taxis χρησιμοποιώντας είτε τους κωδικούς τους είτε απλώς το συνδυασμό του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος και του ΑΦΜ  τους.

Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων. Για τα νεότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα θα καταβάλουν από 90 λεπτά έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα. Απαλλάσσονται όσα εκπέμπουν λιγότερο από 90 γραμμάρια co2 και τα υβριδικά έως 1549 κυβικά.
Πώς θα εκτυπώσετε τα τέλη σας
Το πρώτο που κάνουμε είναι να πληκτρολογήσουμε την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gsis.gr στον υπολογιστή μας. Μετά πατάμε το πεδίο που γράφει "ΕΙΣΟΔΟΣ".

Ακολούθως ο χρήστης μεταφέρεται στην ηλεκτρονική φόρμα, όπου αναγράφει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του. Μόλις το κάνει, στη συνέχεια πατά στο πεδίο "Αναζήτηση".

Τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα "επιτυχής αναζήτηση". Στο τέλος πατάμε εκεί που λέει "Εκτύπωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ