Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

"'Εχτισαν" 120 χελιδονοφωλιές στη πλατεία της Θήβας-ΦΩΤΟ

ΘΑ ΧΤΙΣΩ … 120 ΦΩΛΙΕΣ

Ο Χριστάκης στο τραγούδι του μας λέει: «Θα χτίσω είκοσι φωλιές». Σήμερα εμείς φτιάξαμε περισσότερες από 120 χελιδονοφωλιές με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και ο Σύλλογος Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας.

Ψυχή της δράσης ο Σπύρος Ψύχας της Ορνιθολογικής με την καθοδήγηση του οποίου μικροί και μεγάλοι φτιάξαμε πήλινες χελιδονοφωλιές. Παιδιά από όλες τις συνοικίες αλλά και από γύρω χωριά γέμισαν με τις φωνές και τα χαμόγελά τους την πλατεία και έπλασαν φωλιές για να βοηθήσουν τα χελιδόνια. Πολλές από αυτές θα γίνουν το τσαρδάκι των χελιδονιών αλλά και θα ξεχειμωνιάσουν αργότερα και τα σπουργίτια.

Από την εκδήλωση πέρασαν και πολλοί εκπαιδευτικοί στους οποίους δόθηκε υλικό της Ορνιθολογικής Εταιρείας προκειμένου να οργανώσουν περιβαλλοντικές δράσεις στα σχολεία τους.

Και του χρόνου!!!
 Ηλίας Τραμπάκουλος




4 σχόλια:

  1. αυτο ελειπε απο την θηβα ολα τα αλλα ειναι στην εντελεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν μια ωραια εκδηλωση για τα παιδακια. Ο τροπος που σκεφτεσαι φιλε μου δεν ειναι καθολου παραγωγικος. Εχεις δικιο στο οτι η πολη πασχει απο πολλα δεινα, αυτο ομως δε σημαινει οτι θα απορριπτουμε καθε προσπαθεια για βελτιωση.

      Διαγραφή
  2. Και η ευαισθητοποίηση σε οικολογικά θέματα είναι μέρος του πολιτισμού,σε μια πόλη που κανουμε εύκολη και ρηχή κριτική των πάντων.Για να στο κάνω πιο λιανα αφού δεν έχεις το επίπεδο να αισθανθείς την ευαισθησία για τα χελιδόνια,πιες τον καφέ σου και κουτσομπολεψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το "καρκίνωμα" που λέγεται Ρομά θα αντιμετωπιστεί με χελιδονοφωλιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ