Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με την Επιστημονική Υπεύθυνη ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ Λιβαδειάς


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στο Δημαρχείο Λιβαδειάς μεταξύ της Δημάρχου Λεβαδέων κ. Γιώτας Πούλου και της Επιστημονικής Υπεύθυνης ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ Λιβαδειάς κ. Αικατερίνης Κασιμάτη. Στην συνάντηση παρευρέθησαν επίσης, ο Διευθυντής του Παραρτήματος ΑΣΠΑΙΤΕ Λιβαδειάς κ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης και τα στελέχη του Παραρτήματος κ.κ. Λουκία Τσάνα και Μαρία Ελληνικού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ Λιβαδειάς ενημέρωσαν τη Δήμαρχο τόσο για την πορεία του παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στη Λιβαδειά όσο και για μελλοντικές δράσεις για την περαιτέρω εξέλιξή του. Η κ. Κασιμάτη ευχαρίστησε εκ μέρους της Διοίκησης και του Προέδρου της ΑΣΠΑΙΤΕ τον Δήμο Λεβαδέων για την πλήρη στήριξη του παραρτήματος.

3 σχόλια:

  1. Αφού ξεμείναν χωρίς Πανεπιστήμιο, βρήκαν άλλο τρόπο να ενοικιάσουν τα διαμερίσματα τους στα κορόιδα και να τονώσουν τη τοπική (νεκρή) αγορά. Εις υγείαν των κορόιδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θέλει να πει ο ποιητής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόκειται για την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2002. Ουσιαστικά είναι ο διάδοχος της ΣΕΛΕΤΕ (της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης). Με το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.), οι σπουδαστές οδηγούνται στη λήψη του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας ενώ με το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.), στη λήψη του Πιστοποιητικού Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό. Επιπλέον πληροφορίες για την ΑΣΠΑΙΤΕ μπορείτε να δείτε και στη σελίδα του ΑΝΑΒΑΣΙΣ, στο σύνδεσμο https://www.anavasis.gr/sxoles-tmhmata/aspaite/.

    Από ποια τμήματα αποτελείται;

    Η ΑΣΠΑΙΤΕ αποτελείται από το Παιδαγωγικό Τμήμα, το τμήμα Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, το τμήμα Εκπαιδευτικών Μηχανολόγων Μηχανικών και εκείνο των Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών.

    Ποιοίέχουν δικαίωμα συμμετοχήςστα προγράμματα σπουδών;
    Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα έχουν όλοι οι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.).

    Τι παρέχουν οι τίτλοι σπουδών της ΑΣΠΑΙΤΕ;

    Με την ολοκλήρωση των σπουδών στην ΑΣΠΑΙΤΕ οι απόφοιτοι αποκτούν δικαίωμα διδασκαλίας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και έχουν στα χέρια τους πτυχίο επαγγελματικής ειδικότητας. Ουσιαστικά το πτυχίο φέρει δύο τίτλους, του εκπαιδευτικού και της επαγγελματικής ειδικότητας.

    Ποια είναι η διάρκεια των σπουδών;

    Για τη λήψη πτυχίου είναι απαραίτητη η παρακολούθηση δέκα ακαδημαϊκών εξαμήνων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα εξάμηνα εκπόνησης της πτυχιακής εργασίας και της πρακτικής άσκησης.

    Ποιες ώρες υλοποιούνταιτα μαθήματα;

    Η παρακολούθηση των μαθημάτων γίνεται κατά τις απογευματινές ώρες τρείς με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Αυτό διαμορφώνεται σύμφωνα με τις δυνατότητες των φοιτητών και του προγραμματισμού της Σχολής. Το Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. υλοποιείται στις ακόλουθες 10 πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη. Κοζάνη, Πάτρα, Βόλο, Γιάννενα, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Ρόδο και Κοζάνη. Το δε Π.Ε.ΣΥ.Π. υλοποιείται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ανάλογα με τις ανάγκες που προκύψουν μπορεί να λειτουργήσουν και επιπλέον τμήματα.

    Που έχει παραρτήματα;

    Τα παραρτήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ βρίσκονται στις εξής πόλεις:

    Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Ιωάννινα, Σάπες, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Ρόδο, Κοζάνη και Άργος.

    Η ΑΣΠΑΙΤΕ υλοποιεί και προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών;

    Ναι, από το 2005 και σε σύμπραξη με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Παράλληλα γίνονται προσπάθεια για την έγκριση και αυτοδύναμων προγραμμάτων.

    Τι παρέχεται στους φοιτητές;

    Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό μέσω της πύλης ΕΥΔΟΞΟΣ καθώς επίσης και διδακτικές σημειώσεις και υποτροφίες από το ΙΚΥ βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ