Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Υγειονομικός συναγερμός στο Ακραίφνιο - Έχουν αρρωστήσει 45 μαθητές - Έκλεισε το σχολείο


Συναγερμός έχει σημάνει στη Βοιωτία λόγω των συμπτωμάτων ασθένειας που παρουσιάζουν δεκάδες μαθητές σχολείου στο Ακραίφνιο, στον δήμο Ορχομενού.

Καθώς έχουν αρρωστήσει 45 από τους 60 μαθητές ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Καρκάνας, αποφάσισε να κλείσει το γυμνάσιο του Ακραιφνίου (στο οποίο λειτουργούν λυκειακές τάξεις).

Σύμφωνα με πληροφορίες τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα παιδιά είναι ο υψηλός πυρετός, συχνοί εμετοί,  πόνος στην κοιλιά και τα κόκαλα.

Υγειονομικά συνεργεία της Περιφέρειας επισκέφτηκαν το σχολείο του Ακραιφνίου, συλλέγοντας δείγματα νερού, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν ευθύνεται το δίκτυο ύδρευσης του σχολείου για τη διάσταση που πήρε το επιδημιολογικό περιστατικό.

Οι υπεύθυνοι της υγειονομικής υπηρεσίας πήραν δείγματα νερού από βρύσες που βρίσκονται στο σχολείο αλλά και τέσσερα ακόμα σημεία του χωριού. Τα δείγματα θα σταλούν άμεσα στο Χημείο της Λιβαδειάς ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Έτσι για το αν λειτουργήσει ή όχι την Τρίτη 27 Μαρτίου το σχολείο στο Ακραίφνιο, θα επαναξιολογηθεί σε σχέση και με τα ευρήματα της Επιτροπής και την κατάσταση της υγείας των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ