Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Στα πράσα έπιασαν σπείρα αρχαιοκαπήλων στη Φωκίδα

Συνελήφθησαν (7) ημεδαποί σε περιοχή της Φωκίδας, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων

Κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία, ανιχνευτής μετάλλων,
 μηχάνημα έργου κ.α.


Συνελήφθησαν, χθες (24-03-2018) το πρωί στη Μακρινή Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών και του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδας, επτά (7) ημεδαποί, ηλικίας από 30 έως 77 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και Εν Γένει Της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν του συλληφθέντες εντός αρχαιολογικού χώρου, στη θέση «Άγιος Νικόλαος», στην ανωτέρω περιοχή, να διενεργούν από κοινού ανασκαφές, στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας από την αρμόδια Αρχή.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν διάφορα σκαπτικά εργαλεία (φτυάρι, τσάπα, κασμάς), ένας ανιχνευτής μετάλλων, ιδιόχειρες σημειώσεις με πιθανούς τόπους εσκαφών, ένα μηχάνημα έργου (JCB) και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας και παραπέφθηκαν προκειμένου να απολογηθούν την Τρίτη, στην κα Ανακρίτρια Άμφισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ