Κυριακή 22 Απριλίου 2018

"Βρωμάνε και ζέχνουν" τα σκαλάκια στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας-φωτογραφίες



Oι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι συγκλονιστικές και τις "αλιεύσαμε" από την προσωπική  σελίδα στο facebook του Δημοτικού Συμβούλου  Δήμου Θηβαίων
Ηλίας Τραμπάκουλος


Η … ΒΡΟ (Ω) ΜΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Μπαμπά, ζε σέλω να ξαναπελάσουμε από εζώ. Βλομάει», είπε ο 3χρονος μικρός στον πατέρα του την ώρα που ανέβαιναν τα σκαλάκια του μουσείου από την κάτω πλευρά.

Αυτό ήταν η κινητήριος δύναμη να μου τηλεφωνήσει ο πατέρας και μου πρότεινε να περάσω μια βόλτα από εκεί. Συνήθιζα να περνάω καθημερινά από εκεί ανεβαίνοντας για τα αγγλικά, μετά για το φροντιστήριο και αργότερα για τις εφηβικές βραδινές εξόδους μου. Tώρα και σε αποστολή.

Βρώμα και δυσωδία. Σπασμένες λάμπες. Σκουπίδια πολυκαιρισμένα. Πλαστικά μπουκάλια Περιττώματα, κοινώς σκ .. ξεραμένα αλλά εξόχως ευωδιαστά. Καταπληκτικό κοκτέιλ με την τσίκνα. Είχε απόλυτο δίκιο ο μικρός Α…

Το ανέφερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την προηγούμενη Δευτέρα όταν για μια ακόμη φορά χαρακτηρίστηκε- και σωστά χαρακτηρίστηκε- το μουσείο μας ως κόσμημα εν όψει της υποψηφιότητάς του ως ευρωπαϊκό μουσείο της χρονιάς. Αναθάρρεψα όταν είδα τον κ. Δήμαρχο να με παρακολουθεί με ενδιαφέρον και να σημειώνει σχετικά. Πέρασε, όμως, μια ολόκληρη εβδομάδα και … «όλα τα ίδια μένουν».

Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση κάποιου επισκέπτη που, παρκάροντας το ΙΧ του στη βορινή είσοδο της Καδμείας, χρειαστεί να ανεβεί τα φθαρμένα σκαλάκια και τον βρομερό και τρισάθλιο περιβάλλοντα χώρο. Ούτε να συμβαδίσω μαζί του γιατί θα κατακοκκίνιζα από ντροπή.

Αν δεν καθαριστεί τις επόμενες 2-3 μέρες θα πάμε 5-6 φίλοι να το καθαρίσουμε και να το απολυμάνουμε μόνοι μας.

Υ.Γ. Η λέξη «βρόμικος» αλλού είναι γραμμένη με ο και αλλού με ω. Διχάζονται οι γλωσσολόγοι με τον Μπαμπινιώτη να προκρίνει το όμικρον. Θα δείξει …


Ηλίας Τραμπάκουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων
 

15 σχόλια:

  1. και δεν είναι μόνο τα σκαλάκια στο μουσείο όπου είναι το μεγαλύτερο δημόσιο αποχωρητήριο στη πολη μας. όλες οι γειτονιές στην ίδια πάνω κάτω άθλια κατάσταση είναι. ακόμα και έξω από την είσοδο των τεχνικών υπηρεσιών παλιό νοσοκομείο έχει σκουπίδια. ποιος να τα καθαρίσει. πιάστε μια σακούλα ρε τεμπέληδες και μαζέψτε τα και πλύντε και τα πεζοδρόμια από τα σκατά η δουλειά σας είναι γιαυτό πληρώνεστε. είναι πραγματικά ντροπή για την πόλη θα πρέπει να ντρέπεται ο δήμαρχος. υπάρχουνε σοβαρές ευθύνες ακόμα και ποινικές γιατί ο δήμος είναι υποχρεωμένος να μεριμνά για την ποιότητα ζωής των δημοτών που πληρώνουνε δημοτικά τέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν μπορει καποιος σοβαρος ανθρωπος θα υπαρχει περιφερειαρχης , επιθεωρητης δημοσιας διοικησης , εισαγγελεας που θα μπορει να δωσει ενα τελος σε αυτο το αισχος. δεν ειναι μονο οι σοβαροι κινδυνοι για την υγεια των πολιτων και η υποβαθμιση της ποιοτητας ζωης και της καθημερινοτητας των πολιτων. υπαρχει σοβαρο θεμα οταν δουλειες και υποχρεωσεις που πρεπει να γινουνε δεν γινονται οταν καθηκοντα δεν ασκουνται σωστα. η καθαριοτητα ο φωτισμος κλπ ειναι η βασικη και κυρια υποχρεωση των δημων. γιατι δεν επεμβαινει ο εισαγγελεας. Γιατι δεν επεμβαινει ο επιθεωρητης των δημων ? Γιατι επιτρεπουνε να βρισκεται η πολη μας σε αυτη την βρωμικη εικονα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς όλη η Θήβα είναι σε αυτά τα χάλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι μπραβο!!!!!! Απαλασσουμε και σχεδον συγχαιρουμε αυτα τα κτηνη που βρωμιζουν τον τοπο ,δεν ασχολειται κανενας μαζι τους ακομα κι αν μπροστα στα ματια μας τα κανουν και μετα στον καναπε μας ,στην ασφαλεια και φυσικα στην ανωνυμια μας ,αλλα ταυτοχρονα και την υποκρισια και φαυλοτητα μας κανουμε το δικαστηριο με εισαγγελεα ,δικαστη,ενορκους,μαρτυρες και ακροατηριο την αυθεντια μας και με τη σιγουρια πως μονο εμεις εχουμε δικιο και τα κανουμε ολα σωστα βαζουμε και κατηγορουμενο -ποιον αλλο ;-το δημαρχο που φυσικα φταιει για ολα ,τον καταδικαζουμε,τον λοιδωρουμε,τον συκοφαντουμε πολλες φορες και μετα νουθετουμε τα παιδια μας οτι πρεπει να εχουν θαρρος ,αξιοπρεπεια,τιμιοτητα ,κτλ.. και γυρναμαι πλευρο ησυχοι οτι κανουμε το καθηκον μας. ... τιποτα δεν ειναι τυχαιο για την καταντια μας..
    ΑΛΕΞΙΟΥ Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι,πρεπει να επαινουμε ενα δημαρχο ο οποιος αγνοει την πολη και τους πολιτες της εδω και πολυ καιρο και να τα ριξουμε ολα στους πολιτες(εχουν μεριδιο ευθυνης φυσικα).Ποτε ειδες το δημαρχο να περπατα στην πολη,να μιλα με τους πολιτες της,να ανιχνευει τα προβληματα των δημοτων;Αντιθετα,τον βλεπουμε σε ολες τις φιεστες να βγαζει λογους και στις ταβερνες.Η δουλεια του ειναι να ειναι επι της ουσιας κοντα στους δημοτες και να δινει λυσεις και οχι η δημοσιες σχεσεις. Α.Π

      Διαγραφή
    2. ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ !!!
      ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ...ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
      ΤΟ ΔΙΠΟΔΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΚΟΠΡΙΣΕ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΣΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΠΡΙΣΕΙ.
      ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Η ΠΟΛΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΗ.
      ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε είναι για να καθαρίζει ο Δήμος ανά τακτά διαστήματα την πόλη.Δε θα τα ρίχνουμε όλα στους δημότες!Και το συγκεκριμένο σημείο έχει πολύ καιρό να καθαριστεί.Αδιαφορια του Δημάρχου που δε βγαίνει από το λαγούμι του να δει τι γίνεται στην πόλη αλλά και των κολλητών του που ισχυρίζονται ότι όλα είναι περίφημα

      Διαγραφή
  5. ΝΤΡΟΠΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΚΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Κ. ΗΛΙΑ ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε το γλειψιμο στο δημαρχο εσυ!Η δημοτικη αρχη τι κανει;Κοιμαται η'ξυνεται?Αλοιμονο αν ολοι βουταμε μια φωτογραφικη μηχανη και πιεζουμε για να ξυπνησει ο δημαρχος!Εσεις που ισχυριζεστε οτι ζειτε και περπατατε στην πολη δεν τα βλεπετε τα χαλια;

      Διαγραφή
  7. Θελετε και τουριστικη προβολη γελοιοι!!!!Τα "τιτανια" εργα του δημου μας μαρανανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εμείς που περνάμε κάθε πρωί από εκεί δεν έχουμε ψυχή ? αν κολλήσουμε καμία αρρώστεια από τα κόπρανα και τα σκουπίδια δεν σας ενδιαφέρει ? ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σήμερα πρωί-πρωί αξημέρωτα καθαρίστηκε ο χώρος. Ας φροντίσουμε ( πολίτες και δήμος) να τον διατηρήσουμε καθαρό.

    Η.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. στα σκαλάκια στον Πούρο καθαρίσανε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. an i simbouli tou dimou den mporoun na epikinonisoune me to dimo, kai ftiaxnoun skatoidiseis!!!, pios mou lei emena oti den ton bromise o fotografos! gia na akougete to onoma tou ta ebale me ta skata, aurio ti tha mas diksi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ