Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Το μεγαλύτερο σουβλάκι του κόσμου μήκους 200 μέτρων διεκδικεί η Λιβαδειά!!!

Κάθε τόπος στην Ελλάδα φημίζεται για κάποιο τοπικό του έδεσμα, αγροτικό προϊόν, ποτό κλπ. Λχ η Σύρος φημίζεται για τα λουκούμια της, η Χίος για τη μαστίχα της, η Λέσβος για τη σαρδέλα της και το ούζο της, η Ρόδος για τη μπύρα της κλπ. Στον μακρύ αυτόν ελληνικό γαστρονομικό κατάλογο, δεν θα μπορούσε να λείπει η Λιβαδειά η οποία κατέχει τα πρωτεία στο σουβλάκι. Προσέξτε: Σουβλάκι και όχι γύρο όπως κάποιοι μπορεί να μπερδεύονται να λένε.

Η πρωτοβουλία που πήρε πριν έξι χρόνια (Αύγουστος 2012) το Ρέθυμνο και κατασκεύασε – έψησε το μεγαλύτερο σουβλάκι στον κόσμο μήκους 184μ. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) πρέπει να ήταν μαχαιριά στις καρδιές των Λιβαδειωτών που από τότε ως φαίνεται η σκέψη για την κατάρριψη αυτού του ιδιότυπου ρεκόρ και αντικατάσταση της φράσης «Πόλη του Ρεθύμνου» με την «Πόλη της Λιβαδειάς» στο Βιβλίο Γκίνες έγινε εμμονή.

Και ξαφνικά, βλέπουμε στο Facebook πως το ψητοπωλείο «Οβελίξ» της όμορφης αυτής στερεοελλαδίτικης πόλης αναλαμβάνει πρωτοβουλία με την αρωγή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας όπως κατασκευαστεί και ψηθεί ένα ακόμα μεγαλύτερο σουβλάκι, ξεπερνώντας το ρεθυμνιώτικο κατά 16 ολόκληρα μέτρα (σύνολο 200μ.) Όλα αυτά στις 28 Μαϊου. Θα τα καταφέρουν; Είμαστε σίγουροι πως ναι!

Η πρωτοβουλία πραγματικά είναι αξιέπαινη διότι μες στη μαύρη μαυρίλα μας ρίχνει φως ευθυμίας, δημιουργίας και γιατί όχι υγιούς ανταγωνισμού που δείχνει πως οι Έλληνες είναι ακόμα ζωντανοί και παλεύουν! Αυτό είναι το αληθινό μήνυμα που θα πρέπει να κατακλύσει τις οθόνες μας (διότι είναι σίγουρο πως τα κανάλια θα ενδιαφερθούν να προβάλλουν το γεγονός) και όχι απλά η προβολή ακόμη ενός περίεργου ρεκόρ, όπως τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίζει το Γκίνες.

Η ευεργετική δε διαφήμιση που θα λάβει εμμέσως η πόλη της Λιβαδειάς σε σχέση με το μικρό ποσό που θα κοστίσει το όλο εγχείρημα είναι η μέρα με τη νύχτα και αυτό μάλλον θα πρέπει να σταθεί οδηγός για άλλους ελληνικούς δήμους που ξοδεύουν τεράστια ποσά για συνηθισμένες και αμφιβόλλου πλέον αποδοτικότητας διαφημίσεις.

Καλή επιτυχία στο ψητοπωλείο «Οβελίξ» και τη Λιβαδειά και περιμένουμε με ανυπομονησία το video του νέου ρεκόρ!
citypost.gr

2 σχόλια:

  1. Το σουβλάκι όμως που φημίζεται η Λιβαδειά είναι το αρνίσιο και όχι το χοιρινό που φτιάχνουν τα καταστήματα και τρώνει και οι κάτοικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και οχι Απλος αρνισιο αλλα προβατινα εχει μεγαλη διαφορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ