Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Τραυματίστηκε σοβαρά 18χρονος που επέβαινε σε μηχανή στον ΠΑΘΕ στο ύψος της Τανάγρας

Τραυματίστηκε σοβαρά 18χρονος που επέβαινε σε μηχανή

Τη μηχανή οδηγούσε στον ΠΑΘΕ ο πατέρας του παιδιού…

Αγωνία για 18χρονο που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα με μηχανή το πρωί της Τρίτης (12/6) στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 7:40 πμ, στην 73η χ/θ του ΠΑΘΕ στο ύψος της Τανάγρας, όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο 48χρονος οδηγός της μηχανής έχασε τον έλεγχο της με αποτέλεσμα την ανατροπή της.

Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε ελαφρά, ο 18χρονος γιος του όμως που επέβαινε επίσης στο δίκυκλο χτύπησε σοβαρά και παραμένει νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο της Θήβας.

Προανάκριση για το συμβάν ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Θήβας.
lamiareport.gr

2 σχόλια:

  1. Του έσκασε το πισω λάστιχο.ο νεαρός χτύπησε στο πόδι του.και έγραφε και πανελλήνιες το παλληκάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περαστικα και στους δυο.

    Οι στατιστικες για δυστυχημα με μηχανη ειναι αμειλικτες.
    Ας το εχουν υπ' οψιν τους οι γονεις και ας προστατευσουν τα παιδια τους, εξηγωντας τους κινδυνους που διατρεχουν οδηγωντας μηχανη.

    Για το έτος 2011, το 34% του συνόλου των νεκρών από τροχαίο ατύχημα στην Αττική ήταν μοτοσικλετιστές¹(παρότι οι μοτοσικλετιστές αντιπροσωπεύουν σχετικά μικρό ποσοστό της κίνησης (16,5%)).
    Αντίστοιχα, για το ίδιο έτος, το 40% των τραυματισμένων (ελαφρά και βαριά συνολικά) από τροχαίο ατύχημα στην Αττική ήταν μοτοσικλετιστές¹.
    Η κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι η κύρια αιτία θανάτου σε ατυχήματα με μοτοσικλέτες. Συγκεκριμένα, το 80% των μοτοσικλετιστών που σκοτώνονται σε τροχαίο ατύχημα υπολογίζεται ότι έχουν υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση².
    Μοτοσικλετιστές που δε φορούν κράνος έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν κρανιοεγκεφαλική κάκωση σε μια σύγκρουση, σε σχέση με όσους το χρησιμοποιούν².
    Περισσότερα από 4 στα 5 ατυχήματα με μοτοσικλέτα καταλήγουν σε τραυματισμό ή θάνατο του μοτοσικλετιστή².!
    Για κάθε 1,5 χλμ. οδήγησης, ένας μοτοσικλετιστής κινδυνεύει 16 φορές περισσότερο να πεθάνει σε μια σύγκρουση από ό,τι ο οδηγός ενός άλλου οχήματος².
    Όποιος χρησιμοποιεί το κράνος, μειώνει τον κίνδυνο στο 1/3.²!!!

    1 ΠΗΓΗ: Ελληνική Αστυνομία, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ