Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Εορτή Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Σαγματά

Εορτή Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά. Στην Ιερά Μονή υπάρχει παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά, με ιερά λείψανα του Αγίου καθώς και προσωπικά του αντικείμενα.

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου ε.έ. τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος πλαισιούμενος από τον πανοσ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη π. Παΐσιο Ναυπλιώτη και τον ιερομόναχο της Μονής π. Νεκτάριο Γεωργίου, καθώς και πολλούς πιστούς, οι οποίοι τιμούν και ευλαβούνται τον Άγιο Λουκά. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στη ζωή του σύγχρονου Ρώσου Αγίου.

Ο Άγιος Λουκάς τιμήθηκε και στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο επ’  ονόματι του Αγίου. Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου, ενώ το πρωΐ της Δευτέρας 11 Ιουνίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Θεόδωρο Μίχα, ο οποίος εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες του Νοσοκομείου. Να σημειωθεί ότι τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε πλήθος κόσμου (εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, ασθενείς και συνοδοί τους αλλά και πολλοί πιστοί από την πόλη της Λιβαδειάς).
 Συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ