Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

"Αναβρασμός"στο Λύκειο Θεσπιών-Λύση με το υπερφορτωμένο τμήμα από μαθητές ζητούν οι γονείς

Με το  υπερφορτωμένο τμήμα από μαθητές της  Α΄τάξης του ΓΕΛ Θεσπιών,οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων,με επιστολή διαμαρτυρίας ζητούν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
 Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι μαθητές αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κάνουν αποχή από τα μαθήματά τους.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Η επιστολή αυτή έχει συνταχθεί από το Σύλλογο Γονέων  και Κηδεμόνων του Ησιόδειου ΓΕΛ Θεσπιών με σκοπό να σας ενημερώσουμε για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Α΄ τάξη του σχολείου μας το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019.
Συγκεκριμένα στην τάξη φοιτούν 32 μαθητές, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των 27 μαθητών που ορίζεται ακόμα και προσαυξημένος κατά 10%.
Η κατάσταση μας ανησυχεί ιδιαίτερα και παρακαλούμε αλλά και ταυτόχρονα απαιτούμε να επιτραπεί να χωριστεί η Α΄τάξη σε δύο τμήματα.
Οι λόγοι που το επιβάλλουν είναι πάρα πολλοί και σχετίζονται με το δικαίωμα των παιδιών μας σε μια ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και σε λόγους ασφάλειας και υγιεινής. Συγκεκριμένα:
1. Ο αριθμός των 32 μαθητών δυσχεραίνει την διδασκαλία, καθιστά σχεδόν αδύνατον οι εκπαιδευτικοί όσο ευσυνείδητα και αν προσπαθούν, να παρακολουθήσουν, να ελέγξουν, να κάνουν ανατροφοδότηση κατά τη διάρκεια του μαθήματος λόγω του τεράστιου αριθμού μαθητών.
2. Η χωρητικότητα των αιθουσών είναι μικρή. Τα τετραγωνικά σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετά ώστε να επαρκέσουν για τόσους μαθητές  (σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του ΥΠ.Π.Ε.ΘΡ που ορίζουν  1,5 τ.μ. ανά μαθητή/τρια), τα παιδιά ασφυκτιούν στριμωγμένα στα θρανία τους για να χωρέσουν. Αυτό επιδρά στην διάθεσή τους, αποσπά την προσοχή τους από το μάθημα δημιουργώντας τους αίσθημα ασφυξίας.
3. Φοβόμαστε για την ασφάλεια τους. Σε περίπτωση ανάγκης άμεσης εκκένωσης της αίθουσας (π.χ. σεισμός) δεν θα μπορέσουν να βγουν από τη μια και μοναδική πόρτα εξόδου. Υπάρχει φόβος να χτυπήσουν, να ποδοπατηθούν και στην χειρότερη των περιπτώσεων να θρηνήσουμε θύματα. Τότε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;
4. Θέματα υγιεινής, η συνύπαρξη τόσο πολλών μαθητών σε μια μικρή  αίθουσα εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες ( ιώσεις).  Να ληφθεί υπόψη ότι ανάμεσα στους μαθητές υπάρχει μαθήτρια με σοβαρό πρόβλημα υγείας  που ενδέχεται να επιδεινωθεί.
Για όλους  αυτούς τους λόγους σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε το δίκαιο αίτημά μας και να αποφασίσετε άμεσα τον χωρισμό της Α΄ τάξης σε δύο τμήματα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ησιόδειου ΓΕΛ Θεσπιών
Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/ τριών Α΄ τάξης
Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Ησιόδειου ΓΕΛ Θεσπιών

3 σχόλια:

  1. Είναι πρωτοφανές να υπάρχει τμήμα με τόσους μαθητές και μαθήτριες και δεν έχει ακόμα δοθεί εντολή να χωριστεί.Λυπάμαι τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ όταν έσπαγαν εικονικά τα τμήματα ήταν καλά!Οποίος θέλει να μάθει μαθαίνει είτε είναι 5 παιδιά στην τάξη είτε πενήντα!Η Αρβελέρ πήγαινε σε τάξη με 70 άτομα και διέσχιζε πτώματα για να πάει σχολείο και έγινε μεγάλη και τρανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο ,δεν υπάρχει καμμια διαφορά ανάμεσα στην εποχή που πήγαινε σχολείο η Αλβελέρ και στο σήμερα ή μάλλον υπάρχει μία:δεν υπάρχουν πτώματα στους δρόμους.

      Διαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ