Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

AΡΚ Θήβας:Στο Μάτι του Κυκλώνα το Μουρίκι-Φωτογραφίες



    Κλιμάκιο του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος (ΑΡΚ),  με τον επικεφαλής του Τραμπάκουλο Ηλία και τον πρώην Αντιδήμαρχο Σπύρο Ακριβάκη, επισκέφτηκε  την περιοχή του Μουρικίου προκειμένου να δουν τις ζημιές που προξένησαν οι ακραίες καιρικές συνθήκες το προηγούμενο διάστημα.
    Αρκετές ημέρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας τα σημάδια της καταστροφής είναι εμφανή. Οι παρεμβάσεις του Δήμου Θηβαίων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  είναι ελάχιστες. Τα ρέματα Καμάρες και Σχοινώνας  υπερχείλισαν, έκαναν αδιάβατους τους δρόμους Θήβας-Μουρικίου και Μουρικίου-Λουκισίων αφού μετέφεραν τόνους φερτών υλικών και λάσπες και απέκλεισαν το χωριό. Η άσφαλτος στον δρόμο Μουρίκι- Ύπατο υποχώρησε και έχει καταστεί επικίνδυνη.
   Το κρίσιμο διάστημα για να χαρακτηριστεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρήλθε. Αυτό που απαιτείται άμεσα είναι  ο καθαρισμός  των ρεμάτων,  η σήμανση των επικίνδυνων σημείων, η αποκατάσταση  οδού Μουρικίου-Υπάτου, άμεσες παρεμβάσεις για έργα αγροτικής οδοποιΐας, ο προγραμματισμός  αντιπλημμυρικών έργων  και ασφαλτόστρωσης. Θα πρέπει άμεσα  να γίνουν παρεμβάσεις αφού  η επανάληψη παρόμοιας έντασης φαινομένων θα δημιουργήσει πολλαπλάσιες συνέπειες  σε πολίτες και δίκτυα υποδομής. Άλλωστε, αυτό που ονομάζουμε «ακραία καιρικά φαινόμενα» τείνει να γίνει σύνηθες φαινόμενο με απρόσμενες παρενέργειες.
    Το ΑΡΚ θα βρίσκεται δίπλα στην Τοπική Κοινότητα Μουρικίου και θα στηρίξει  όποιες ενέργειες προταθούν για να συνεχίσουν οι πολίτες  και οι μαθητές του Μουρικίου και του Πλατανακίου να μετακινούνται και να εργάζονται με ασφάλεια. Θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων προκειμένου να παρθούν μέτρα και πρωτοβουλίες  στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που άφησε πίσω της η τελευταία  κακοκαιρία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ