Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Ονοματοδοσία οδού στη Λιβαδειά προς τιμήν της αείμνηστης Φούλας Νικολάου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ κ. ΓΙΩΤΑΣ ΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΡΥΝΗΣ ΣΕ ΟΔΟ ΦΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σεβαστέ πατέρα Αλέξιε, εκπρόσωπε του Μητροπολίτη μας
Κύριοι Βουλευτές Βοιωτίας
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Αυτοδιοίκησης
Αγαπητοί συμπολίτες
Αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Κυρία πρόεδρε, αγαπητή φίλη Χριστίνα

Σήμερα η Δημοτική αρχή του Δήμου Λεβαδέων, προχώρησε στην πραγματοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της, την μετονομασία της οδού Κορύνης σε οδό «Φούλας Νικολάου», ως ελάχιστο φόρο τιμής σε μία οραματίστρια, που μετέτρεψε το όραμα της σε δράση, με θετικό αντίκτυπο στον τόπο και στην κοινωνία μας.
Επιτρέψτε μου να πω ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα που με την θεσμική μου ιδιότητα και εκπροσωπώντας το Δημοτικό Συμβούλιο υλοποιώ αυτή την απόφαση. Και αυτή την τιμή ήθελα να την μοιραστώ με τους συναδέλφους μου, πρώην δημάρχους, επειδή έχω την βαθειά πεποίθηση ότι όλοι θα ήθελαν να τιμήσουν την Φούλα Νικολάου.

Σήμερα τιμούμε την προσφορά μίας γυναίκας που ασχολήθηκε με τα «κοινά», υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Δημοτική Σύμβουλος.
Ήταν η πρώτη γυναίκα Δημοτική Σύμβουλος στη Λιβαδειά και σε όλη τη Βοιωτία.
Η Φούλα Νικολάου πίστεψε ότι η κοινωνική αναμόρφωση απαιτούσε προσφορά και αλληλεγγύη και ότι οι γυναίκες προσεγγίζουν με ουσιαστικό τρόπο τις ανάγκες των ανθρώπων και ιδιαίτερα των μητέρων.
Γι αυτό ανέλαβε ενεργά το δικό της μερίδιο ευθύνης εμπνέοντας και κινητοποιώντας πολλές άλλες γυναίκες, τις δραστήριες και ακούραστες εθελόντριες της Εστίας Μητέρας που στάθηκαν δίπλα της και μαζί δημιούργησαν και λειτουργούν υποδειγματικά, αυτή την γωνιά φροντίδας για τις μητέρες και τις γιαγιάδες μας.
Έτσι, το 1960 ίδρυσε την Εστία Μητέρας, μια Εστία προστασίας της μητρότητας, μια Εστία επικοινωνίας και αλληλοβοήθειας της γυναίκας και αφιέρωσε τη ζωή της σε αυτή.
Με το πέρασμα των χρόνων, η δράση του ιδρύματος εμπλουτίστηκε με νέους στόχους οι οποίοι αφορούν στη φροντίδα των μοναχικών γυναικών της τρίτης ηλικίας.
Τιμήθηκε από πολλούς φορείς και ιδρύματα, όμως εκείνο που την ενδιέφερε και τη συγκινούσε ήταν η καταξίωση στις καρδιές των συμπολιτών της.
Ο σεβασμός και η αγάπη που εισέπραττε, μετατρέπονταν σε κίνητρο και χρέος και αυτά με τη σειρά τους σε δράση και προσφορά.

Η μετονομασία της οδού θα κρατήσει ζωντανή την ανάμνηση της Φούλας Νικολάου, για να μας θυμίζει πως μια οραματίστρια, μια χαρισματική προσωπικότητα, πέρασε και άφησε δυνατό το αποτύπωμά της σε τούτο τον τόπο.
Ο Δήμος Λεβαδέων θα στέκεται πάντα αρωγός στην
Εστία Μητέρας. Καλή δύναμη στο έργο σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ