Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Τίμησαν τον Ευαγγελιστή Λουκά σε Θήβα και Ορχομενό-Φωτογραφίες

permissos.grΗ Τοπική μας Εκκλησία τίμησε τον ιδρυτή της Ευαγγελιστή Λουκά. Στον Ιερό Ναό του στη Θήβα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο τον οποίο πλαισίωσαν ιερείς της πόλεως των Θηβών αλλά και άλλων περιοχών. Κατά την ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχαν πολυάριθμοι πιστοί που κατέκλυσαν τον Ναό και τον προαύλιο χώρο για να προσκυνήσουν τα τίμια λείψανα και τον τάφο του ιδρυτή τής κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς πανοσ.αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Μπόγρης. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς Χρόνια πολλά και ο Άγιος Λουκάς να πρεσβεύει στον Κύριο για όλους. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλεως των Θηβών.

Το πρωί της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο, ο οποίος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή Λουκά τονίζοντας ότι θα πρέπει να ακούσουμε τη διδαχή του. Στο τέλος ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Σπυρίδων Βασιλάκος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο και του πρόσφερε ως δώρο ένα μπαστούνι.

Η μνήμη του Ευαγγελιστού Λουκά τιμήθηκε και στον Ορχομενό στον ομώνυμο του Αγίου Ιερό Ναό. Το απόγευμα της εορτής, Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας του Αγίου. Το πρωί της 18ης Οκτωβρίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο με τη συμμετοχή πολλών πιστών. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Αυγέρος.

imtl.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ