Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα ¨Έθνη και μας υπενθυμίζει το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών στην παιδεία, την ειρήνη, την εξάλειψη της βίας, την εξάλειψη της παιδικής εργασίας και της ακραίας φτώχειας.
Η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών είναι υποχρέωση όλων μας.  Η εξασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσης, των ίσων ευκαιριών στη μόρφωση και στην υγιή ανάπτυξη τους, είναι κοινή ευθύνη όλων των λαών.
Οι σκέψεις αυτήν την ημέρα στρέφονται σε όλα τα παιδιά και δεν εξαιρούν τα προσφυγόπουλα, τα ασυνόδευτα παιδιά που χωρίς καμία δική τους υπαιτιότητα πρέπει να στηριχτούν για να κερδίσουν μια νέα ζωή.
Οφείλουμε όλοι, Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση να εργαστούμε σε αυτές τις κατευθύνσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την σχολική κοινότητα του Καλλικρατικού Δήμου διοργανώνει δράσεις που προσβλέπουν στην πνευματική ανάπτυξη και την ψυχαγωγία των παιδιών και θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες δράσεις:
1. Αφήγηση παραμυθιού από τον Γιώργιο Λάιο και δημιουργική απασχόληση των νηπίων στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Αγίου Φανουρίου Λιβαδειάς.
2. Το Κέντρο Κοινότητας και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων  του Δήμου Λεβαδέων σε συνεργασία με τον οδοντίατρο κ. Σεραφείμ Καρακικέ θα πραγματοποιήσουν ενημέρωση για τη στοματική υγιεινή των παιδιών σε μαθητές 2 τάξεων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς. Θα ακολουθήσει αφήγηση ιστορίας σχετική με το θέμα από τον Γιώργο Λάιο. 
3. Ευαισθητοποίηση (προβολή βίντεο), ενημέρωση για τα δικαιώματα των παιδιών, συζήτηση και ανάδειξη του θέματος και δραστηριότητες βιωματικής μάθησης (δημιουργία κολάζ, αφίσες, παραγωγή τραγουδιού) στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς.
4. Μουσικοκινητικό δρώμενο από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.
5. Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα δικαιώματα των παιδιών στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς.
6. Δημιουργική απασχόληση των μαθητών με θέμα τα δικαιώματα των παιδιών, συζήτηση με εκπαιδευτικούς, προβολή σχετικού βίντεο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ