Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Δήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την εκχύλιση του Βοιωτικού Κηφισού

Στα όρια του συναγερμού βρίσκεται η στάθμη του Βοιωτικού Κηφισού που εκχύλισε κοντά στην Αλίαρτο, από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από τον Ελικώνα και τον Παρνασσό πλημμυρίζοντας αγροτικές εκτάσεις και προκαλώντας την αγανάκτηση των αγροτών της περιοχής.
Η Περιφέρεια Στερεάς έχει τεράστιες ευθύνες αφού μένει μόνο στις ανακοινώσεις για  σχεδιασμούς αντιμετώπισης των φαινομένων της κακοκαιρίας είτε με τα χιόνια είτε με πλημμύρες χωρίς στην ουσία η κατάσταση να αντιμετωπίζεται.
Γίνεται επιτακτική η ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα και έργα υποδομής που χρειάζονται. Αντί αυτού η Περιφέρεια προτιμάει να χαρατσώνει τους αγρότες με υπερβολικά τέλη παρά να διεκδικεί χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση σταθερά έχει αναδείξει τις ανάγκες για αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά έργα, καθώς έχει καταγγείλει επανειλημμένα τον τρόπο που διαχειρίζεται την Κωπαΐδα η Διοίκηση της Περιφέρειας.
Καλούμε τους αγρότες της περιοχής να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους να διεκδικήσουν αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα για την προστασία της παραγωγής τους και να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα

1 σχόλιο:

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ