Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Το ήθελε ο Λεβαδειακός και το πήρε!

Οξυγόνο για τον Λεβαδειακό. Οι μαχητικοί Βοιωτοί επικράτησαν 1-0 του Παναιτωλικού με πέναλτι του Τσαμπούρη και έμειναν ζωντανοί για παραμονή.
Πήρε ανάσα ο Λεβαδειακός! 

Οι «πράσινοι» έδειξαν ψυχή και επικράτησαν 1-0 του Παναιτωλικού εντός έδρας, επιστρέφοντας στις επιτυχίες έπειτα από τρία ματς και έμειναν ζωντανοί για παραμονή. 

Ο Τσαμπούρης στο 54′ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης με πέναλτι που κέρδισε ο Μαρκόφσκι από τον Άργκους και οι Βοιωτοί έφτασαν τους 16 βαθμούς, αλλά παρέμειναν στην προτελευταία θέση. 

Στους 27, ισοβαθμώντας πλέον την Ξάνθη στην 7η θέση, διατηρήθηκε η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα. 

Το ματς

inner
inner

«Μάχη» για γερά νεύρα εντός αγωνιστικού χώρου στη Βοιωτία, αλλά και για όσους παρακολουθούσαν την αναμέτρηση στο πρώτο μέρος. Το παιχνίδι ήταν κάκιστο από άποψη θεάματος, η αναμέτρηση δεν είχε… παλμό με τον ρυθμό να μην είναι καλός και να προσφέρεται σε όσους έχουν… αϋπνίες. Σε αυτό βοήθησαν και οι αρκετές διακοπές λόγω των τραυματισμών που σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος. 

Οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ σφιχτά, ο Παναιτωλικός δεν ήταν τόσο δημιουργικός όσο παρουσιάζεται συνήθως και ο Λεβαδειακός έπαιξε ψυχωμένα κάνοντας παιχνίδι υπομονής και έδειξε ότι ήθελε πιο πολύ το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο καλά, κάνοντας πιο δυνατό δεκάλεπτο, όμως στη συνέχεια ήταν αρκετά παθητικοί μετά από τις τελικές με Γουίλιαν (2’) και Γκούγκα (10’). 



Μετά από αυτό το σημείο ο Λεβαδειακός απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και μπορεί να μην είχε πολλές ευκαιρίες, αλλά έφτιαξε την καλύτερη του πρώτου μέρους. Ο Σαβατονγκό κινήθηκε τάχιστα από τα δεξιά και ο Μαρκόφσκι έκανε σεντερφορίσια κίνηση δίχως το επιθυμητό φινάλε (41’), αφού ο Μιχάι έδιωξε την ύστατη στιγμή σε κόρνερ. 

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο: Λίγες οι φάσεις, πολλές οι μονομαχίες και πολύ φτωχό θέαμα στον αγωνιστικό χώρο. Για τον Παναιτωλικό δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά. Δεν ήταν καθόλου καλός επιθετικά, δεν δημιούργησε, δεν έδειξε να το πιστεύει για κάτι θετικό. Όπως συνέβη και στη μοναδική καλή του φάση, όταν στο 90’ ο Μάζουρεκ κλώτσησε σημαντική ευκαιρία από θέση βολής. 



Το παιχνίδι τακτικής στη Βοιωτία ήθελε μια κίνηση… ματ που θα άλλαζε τις ισορροπίες και την έκανε στις αρχές του δεύτερου μέρους. Ο Μαρκόφσκι έπεσε στο έδαφος στο 53’ από τράβηγμα του Άργκους και ο Τσαμπούρης εκτέλεσε εξαιρετικά το πέναλτι για το 1-0. Λίγα πράγματα σημειώθηκαν μέχρι το φινάλε. Οι δύο ομάδες είχαν από μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν. Οι φιλοξενούμενοι αυτή που προαναφέραμε με τον Μάζουρεκ κι ο Λεβαδειακός στο 64’ με το πλασέ του Αντιλέχου που αστόχησε από πλεονεκτική θέση μετά από κόρνερ του Στανόγεβιτς. 

Η ευκαιρία του Αργεντινού άσου χάθηκε σε πολύ κρίσιμο σημείο, όπου είχε ευκαιρία να αφήσει στον… τόπο τους γηπεδούχους. Ωστόσο, ο Λεβαδειακός ήταν συνολικά ανώτερος, έδειξε ψυχή και είχε πιο κοντά στα… μέτρα του το παιχνίδι σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης. 

Λεβαδειακός (Νίκος Καρεγεωργίου): Μπάγιτς, Ντιόγκο, Αντιλέχου, Ρεκβιασβίλι, Τσαμπούρης, Κονέ, Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς (90’+1′ Μητρόπουλος), Νανγκίς, Μαρκόφσκι (89′ Ιωαννίδης), Σαβαντογκό (79′ Μέλεκ). 

Στον πάγκο: Μπαλαούρου, Παντελιάδης, Καραχάλιος, Λιάγκας 

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Τσοκάνης, Αργκους, Μιχάι, Λιάβας (46′ Αμαράλ), Τσιγγάρας (71′ Μάζουρεκ), Λουσέρο, Γκούγκα, Μοράρ (45′ Μανά), Μπαΐροβιτς, Γουίλιαν. 

Στον πάγκο έμειναν: Κυριακίδης, Γιαννιώτης, Βασιλούδης, Πάουλο 

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου. 
Βοηθοί: Πέτρος Πάτρας, Χρήστος Τζιώτζιος 
4ος Διαιτητής: Ανδρέας Βλάχος
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ