Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Διακοπή παράνομων συνδέσεων ρεύματος και νερού στον Συνοικισμό με παρέμβαση του Δήμου Θηβαίων

Διακοπή παράνομων συνδέσεων ρεύματος και νερού στον Συνοικισμό  με παρέμβαση του Δήμου Θηβαίων


Παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων Γιώργου Αναστασίου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Καθαριότητας Ανδρέα Χατζησταμάτη πραγματοποιήθηκαν, σήμερα το πρωί 20/9, οι πρώτες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών και των παράνομων συνδέσεων ύδρευσης στον παλαιό προσφυγικό Συνοικισμό της Θήβας, που αποτελεί ίσως την πιο κοινωνικά ευαίσθητη συνοικία της πόλης.

Η παρέμβαση του Δήμου, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΥΑΘ, της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας και του Προέδρου της Ένωσης Μικρασιατών και Κοινότητας Θήβας Γιώργου Γελέκα, πραγματοποιήθηκε κατόπιν καταγγελιών που περιήλθαν στον Δήμο, με στόχο να μπει τέλος στο καθεστώς ανομίας στον Συνοικισμό.

Συγκεκριμένα τα ανωτέρω κλιμάκια προέβησαν σε έλεγχο κατοικιών, στις οποίες διαμένουν κυρίως παράνομοι μετανάστες και ΡΟΜΑ προκειμένου να διαπιστωθούν οι παραβάσεις και στη συνέχεια προέβησαν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες διακοπής.

Παράλληλα, η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, μετά από αυτοψία και εντοπισμό εστιών μόλυνσης που ελλοχεύουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ξεκίνησε εργασίες καθαρισμού, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.



Ο Δήμαρχος Θηβαίων Γ. Αναστασίου σχετικά με τις ενέργειες στον Συνοικισμό, δήλωσε:

«Ο παλαιός προσφυγικός Συνοικισμός, είναι ένας συνοικισμός με ιστορία και παράδοση, που  δυστυχώς έχει αμαυρωθεί και τείνει να γίνει καταυλισμός και εστία μόλυνσης με προβλήματα για τη δημόσια υγεία. Σήμερα είναι το πρώτο βήμα που κάνουμε, μετά από πολλές καταγγελίες που είχαμε στο Δήμο για ρευματοκλοπές και παράνομες συνδέσεις υδροδοτήσεων. Με τη συντονισμένη προσπάθεια του Αντιδημάρχου και των υπηρεσιών του Δήμου και των συνεργείων της ΔΕΥΑΘ και της ΔΕΔΔΗΕ   προβήκαμε σε διακοπές των παράνομων συνδέσεων.
Έχουμε και καταγγελίες από ιδιοκτήτες ότι έχουμε αυθαίρετες καταλήψεις κατοικιών που ως επί το πλείστον οι καταλήψεις έχουν γίνει από παράνομους μετανάστες αλλά και από ΡΟΜΑ, που εγκαταλείπουν τον καταυλισμό του Πυριού και θέλουν να έρθουν στον Συνοικισμό και κατ΄ επέκταση να δημιουργηθεί μία νέα εστία. Το πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε τώρα που είναι η αρχή,  γιατί διαφορετικά θα δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα.
Στις προθέσεις μας είναι ο τόπος να καθαριστεί και θα καθαριστεί. Έχουμε σχεδιάσει στο άμεσο μέλλον την αγορά κάποιων οικισμάτων εδώ, με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών, υπάρχουν και ιδιοκτήτες που επιθυμούν να παραχωρήσουν στον Δήμο τις ιδιοκτησίες τους, ώστε να κατεδαφιστούν. Απευθυνθήκαμε και στην επιτροπή των ετοιμόρροπων της περιφέρειας για να ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες και να προβούν στις ενέργειες που πρέπει . Θεωρώ  ότι είναι μία προσπάθεια που πρέπει να είναι συντονισμένη για να βελτιώσουμε τις συνθήκες αυτών που διαβιούν μόνιμα εδώ, για να αποκτήσει μία άλλη όψη ο συνοικισμός.  Δεν ξέρουμε εάν θα καταφέρουμε να αποκτήσει την παλιά του αίγλη, είναι στις προθέσεις μας, θα το προσπαθήσουμε, τουλάχιστον όμως θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.
Τέλος, σε ότι αφορά την καθαριότητα θα να γίνει ένας επανασχεδιασμός της αποκομιδής των απορριμμάτων ενώ άμεσα θα επέμβουν τα  συνεργεία μας στην περιοχή με μηχανήματα, για να βελτιωθεί λίγο η εικόνα.
Στην όλη αυτή προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στον Συνοικισμό θέλουμε και πιστεύουμε ότι θα έχουμε συμμάχους τους κατοίκους».




2 σχόλια:

  1. Μπραβο σας....Καλη αρχη κ να μην κανετε πισω οπως ο προηγουμενος δημαρχος.Ετσι ξεκινησε κ μετα παρατησε τα πραγματα στην τυχη τους.Ελπιζω να αποδειχτειτε πολυ καλυτερος τους...Καθαρηστε την πολη μας απο ολου του ειδους τις βρωμιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κράτα μικρό καλάθι! Το δημοτικό συμβούλιο είναι ίδιο με του Νικολάου με ελάχιστες αλλαγές στα πρόσωπα.Ωραια τα λαικιστικα στις φτωχό γειτονιές, έχουν άραγε την ίδια αντιμετώπιση και οι "πλούσιοι" που κάνουν παράνομες συνδέσεις και αρνούνται να πληρώσουν συστηματικά τους λογαριασμούς τους στον δήμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ