Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Επιχειρησιακά έτοιμος ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων για τον χειμώνα


ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 
ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ, 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ XΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, συνήλθε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, σε δημόσια συνδιάσκεψη – συνεδρίαση, το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου κ. Ντασιώτη Γεώργιου, με κύρια θέματα τον απολογισμό της θερινής περιόδου 2019 και τον προγραμματισμό δράσεων για την λήψη των απαραίτητων μέτρων προς αντιμετώπιση κάθε απρόβλεπτου και επικίνδυνου φυσικού φαινομένου αλλά και για την προετοιμασία των Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων καθώς και κινδύνων από χιονοπτώσεις ή παγετούς ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Ντασιώτης Γεώργιος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη συνεδρίαση, αναφέροντας  μεταξύ άλλων στην εισήγησή του: «Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων  είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες και συνεργάζεται αρμονικά με τις αρχές και τους φορείς που αναλαμβάνουν τον συντονισμό ή τη δράση σε τέτοιες περιπτώσεις. Οφείλουμε να εντοπίσουμε τα σημεία βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είμαστε σε απόλυτο συντονισμό. Μπροστά μας έχουμε την χειμερινή περίοδο και η συνδρομή όλων των φορέων που συμμετέχουν στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας είναι καθοριστικής σημασίας».
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη συνεδρίαση καθώς παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων φορέων οι οποίοι σχετίζονται με το κομμάτι της πολιτικής προστασίας και των έκτακτων αναγκών του τόπου μας.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γεώργιος, η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κα Μπόγρη Ζαχαρούλα, οι αντιδήμαρχοι κκ Μαλέσης Κωνσταντίνος και Κοκοράκης Λουκάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Μαλέσης Φώτιος, ο κος Κακοσαίος Μάριος (Αναπληρωτής Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας), ο κος Σηφάκης Γεώργιος (Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς), ο κος Κουτσοβασίλης Κωνσταντίνος (Προϊστάμενος Δασαρχείο Λιβαδειάς), ο κος Αμοιρίδης Κωνσταντίνος (Αναπληρωτής Προϊστάμενος Δασαρχείου Θηβών), ο κος Γελέκας Παναγιώτης (Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Αλιάρτου), ο Σμηναγός κος Τσεκούρας Γεώργιος (Διοικητής Μονάδας Καυσίμων Αλιάρτου),  ο κος Βότσης Ιωάννης (Αντιπρόσωπος 2ου & 3ου Επιτελικού Γραφείου ΚΕΠΒ Θήβας), ο κος Αθανασιάδης Γεώργιος (Διευθυντής  – ΔΕΔΔΗΕ Θήβας), καθώς και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αλιάρτου, Άσκρης & Νεοχωρίου.
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, εισηγούμενος τα θέματα της συνεδρίασης, παρουσίασε λεπτομερώς την υφιστάμενη κατάσταση στην επικράτεια του Δήμου και το Σχέδιο Δράσης – Μνημόνιο ενεργειών του Δήμου, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού, που έχει συνταχθεί από την αρμόδια υπηρεσία.
Μέσα σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και αφού ακούστηκαν οι απόψεις, οι προτάσεις και οι ανάγκες του κάθε φορέα, εξετάστηκαν θέματα, όπως η παραχώρηση οχημάτων και παροχής εξοπλισμού. Οι εκπρόσωποι των φορέων επισήμαναν την καλή συνεργασία που έχουν με το Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων στην αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων και αναφέρθηκαν τόσο στις παρεμβάσεις των υπηρεσιών τους κατά τη θερινή περίοδο και στην γρήγορη αντιμετώπιση των φαινομένων όσο και στο προγραμματισμό που έχει ολοκληρωθεί για την χειμερινή περίοδο.
Τέλος όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες ανέφεραν ότι παραμένουν στην διάθεση του πολίτη 24 ώρες το 24ωρο.
Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων όλων των παρευρισκόμενων για την πληρέστερη και ασφαλέστερη προστασία του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.

Γραφείο Ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ