Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Πυρά της Ε.Α.Υ. Βοιωτίας με αφορμή τις δηλώσεις της Δημάρχου Ορχομενού για την ασφάλεια στο Δήμο

Την 18/05/2020 η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, εκπροσωπούμενη διά του Προέδρου της, συμμετείχε στη σχετική με την ασφάλεια στο Δήμο Ορχομενού σύσκεψη, η οποία έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Ορχομενού παρουσία των κ.κ. Βουλευτών Βοιωτίας ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, της κ. Δημάρχου Ορχομενού και των εκπροσώπων των πολιτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου. Η συμμετοχή της Ενώσεώς μας στην ανωτέρω σύσκεψη, κρίθηκε επιβεβλημένη κατόπιν ατυχών δημόσιων δηλώσεων αιρετών του δήμου Ορχομενού και σχετικών δημοσιευμάτων μμε που κάνουν λόγο για χαμένη αξιοπιστία της Αστυνομίας και συγκεκριμένα του Α.Τ. Ορχομενού, προσβάλλοντας βάναυσα τους συναδέλφους μας οι οποίοι υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα και αδιαλείπτως επιτελούν αποτελεσματικότατο έργο, γεγονός που καταδεικνύουν και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία τα οποία καταθέτουμε κατωτέρω.
Οι Αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν στο Α.Τ. Ορχομενού, από τον τελευταίο Αστυφύλακα έως τον κ. Διοικητή επιτελούν εις το ακέραιο, με αξιοσημείωτο ζήλο το υπηρεσιακό τους καθήκον και υπό δυσμενείς συνθήκες, καθότι οι ελλείψεις σε Αστυνομικό προσωπικό αγγίζουν το 30% των οργανικών θέσεων, ποσοστό το οποίο αυξάνεται δραματικά όταν χορηγούνται από την υπηρεσία στους εργαζόμενους Αστυνομικούς, οι προβλεπόμενες από το νόμο ημερήσιες αναπαύσεις, άδειες κτλ. Παρά ταύτα, συνεπεία του επαγγελματισμού και της μεθοδικότητας των συναδέλφων του Α.Τ. Ορχομενού και υπό την καθοδήγηση της Δ.Α.Βοιωτίας, διαπιστώνεται η διαρκής μείωση της εγκληματικότητας στο Δήμο Ορχομενού με παράλληλη αύξηση των εξιχνιασμένων υποθέσεων, όπως προκύπτει από τα στατιστικά της υπηρεσίας, τα οποία κοινοποιήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ορχομενού την 29/04/2020 και συγκεκριμένα αναφέρουν ότι :
Α) Tο έτος 2018 καταγγέλθηκαν -28- κλοπές, το έτος 2019 -20- κλοπές και το έτος 2020 έως τον μήνα Απρίλιο -1- κλοπή, εκ του συνόλου των οποίων έχουν εξιχνιαστεί οι -27-, ήτοι ποσοστό 55,1%. Για τις δε ανεξιχνίαστες εξακολουθεί να διενεργείται προανάκριση προς αναζήτηση των δραστών.
Β) Το έτος 2018 έλαβαν χώρα δύο τροχαία ατυχήματα με τραυματισμό ενώ βεβαιώθηκαν -224- τροχονομικές παραβάσεις, το έτος 2019 έλαβαν χώρα -4- τροχαία με τραυματισμό ενώ βεβαιώθηκαν -249- τροχονομικές παραβάσεις και το έτος 2020 έως τον 04/2020 έχει λάβει χώρα ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και έχουν βεβαιωθεί -133- τροχονομικές παραβάσεις.
Γ) Το έτος 2018 συνελήφθησαν 93 άτομα, το έτος 2019 88 άτομα και το έτος 2020 έως τον Απρίλιο 23 άτομα.
Συνέχεια Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ