Σάββατο 17 Απριλίου 2021

"Η άρνηση των Χριστιανών απέναντι στην πανδημία"-Διαδικτυακή Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας

 Διαδικτυακή ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 για τους ιερείς της επαρχίας Θηβών και Αυλίδας και την Παρασκευή 16 Απριλίου για τους ιερείς της επαρχίας Λεβαδείας. Ομιλητής και στις δυο συνάξεις ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος με θέμα: «Η άρνηση των Χριστιανών απέναντι στην πανδημία – Ποιμαντική αντιμετώπιση».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος με τον εμπεριστατωμένο του λόγο αναφέρθηκε στις αντιδράσεις και παθογένειες που αναδείχθηκαν στον κοινωνικό και εκκλησιαστικό χώρο με την εμφάνιση της πανδημίας, όπως με τους αρνητές της μάσκας, τους αρνητές του εμβολίου, τις διάφορες θεωρίες συνωμοσιολογίας, τις διάφορες προφητείες κ.ά. Και τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη στο χώρο της Εκκλησίας μιας γνήσιας αυτοκριτικής από όλους, ποιμένες και διδασκάλους, η οποία θα αποβεί επωφελής για το Σώμα της Εκκλησίας, ώστε οι πιστοί να μπορέσουν να γνωρίσουν τον αληθινό πλούτο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, να ξεχωρίζουν το γνήσιο από το κάλπικο, το ουσιώδες από το επουσιώδες και τη διαφορά της δεισιδαιμονίας από την αληθινή πίστη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο για την εισήγησή του και αναφέρθηκε στο Πάσχα που σε λίγες μέρες θα εορτάσουμε. Στη συνέχεια ενημέρωσε τους ιερείς και έκανε επισημάνσεις σχετικά με την πανδημία, επέστησε την προσοχή όλων στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και διευκρίνισε ότι δεν θα πρέπει να συγχέουν την εκκλησιαστική ζωή με τις παραμέτρους της πανδημίας. Κατόπιν έγιναν ερωτήσεις από τους ιερείς και ακολούθησε συζήτηση για την ποιμαντική αντιμετώπιση της πανδημίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ