Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Ο πολιτιστικός πλούτος της Βοιωτίας ισχυρό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη του τουρισμού και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στη Θήβα η εκδήλωση με θέμα «Το πολιτιστικό απόθεμα του Νομού Βοιωτίας ως μοχλός ανάπτυξης». Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε, μετά από πρωτοβουλία του Βοιωτού κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Αντιπροέδρου της Κοινότητας Διαλόγου «Σύνθεσις», από τον Δήμο Θηβαίων την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και την «Σύνθεσις».


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά στους παρευρισκόμενους τα μοναδικά Βυζαντινά Μνημεία του Νομού και τα πολυάριθμα Μοναστήρια.
Στη συνέχεια η Έφορος Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κυρία Αλεξάνδρα Χαραμή προέβη σε εκτενή παρουσίαση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος του Νομού και στα έργα που υλοποιεί η Εφορεία για την ανάδειξή τους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εισαγωγική τοποθέτηση του κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στα μεγάλα περιθώρια αξιοποίησης του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος (αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και βυζαντινά μνημεία) της Βοιωτίας και στις δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού που δίνει στο Νομό η γειτνίαση με την Αττική των 4 και πλέον εκατ. κατοίκων, αλλά και η άμεση πρόσβαση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Νικολάου, χαιρέτισε την εκδήλωση και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πρόσφατες ενέργειες του Δήμου για την τουριστική προβολή της Θήβας μέσω της ιστοσελίδας www.visitthiva.gr, αλλά και στα έργα που προωθούνται για την τουριστική αξιοποίηση των πλούσιων μνημείων του Δήμου.
Η εκδήλωση συνεχίσθηκε με ένα εκλεκτό πάνελ υψηλού επιπέδου ομιλητών που κάλυψαν όλο το εύρος της πολιτιστικής διαχείρισης και ανάδειξης των μνημείων, αλλά και της προώθησης, προβολής και τόνωσης της τουριστικής δραστηριότητας του Νομού.
Στο πάνελ συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν εκτενώς ο κ. Πάνος Λειβαδάς, ο μακροβιότερος Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) από την ίδρυση του Οργανισμού το 1929 και βασικός αρχιτέκτονας της ανόδου του ελληνικού τουρισμού από το 2012, ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας fedHATTA που εκπροσωπεί τους τουριστικούς πράκτορες στην Ελλάδα, με εμπειρία άνω των 35 ετών στον χώρο του Τουρισμού. Επίσης συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν σχετικά ο κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων και ξενοδοχείων Grekodom του Ομίλου Μουζενίδη, ο οποίος προσελκύει στην Ελλάδα περισσότερους από 400.000 τουρίστες το χρόνο, κυρίως από τη Ρωσία και άλλες χώρες την πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ο κ. Άλεξ Καραγεώργης, Chief Operations Officer της εταιρείας Thinkdigital Group, ειδικός στην προώθηση τουριστικών προορισμών μέσω διαδικτύου με συνεργασίες με πλήθος τουριστικών εταιρειών και Οργανισμών, όπως ο ΣΕΤΕ, αλλά και το Tripadvisor, και ο κ. Βαγγέλης Παπούλιας, Προϊστάμενος Τμήματος Μουσείων και Ιστορικών Αρχείων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος διδάσκει πολιτιστική διαχείριση στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Πλήθος κόσμου αγκάλιασε την εκδήλωση και παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλες τις ομιλίες και τις τοποθετήσεις.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδος κ. Γιώργος Αναστασίου, οι Aντιδήμαρχοι του Δήμου Θηβαίων κ.κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, Σωτήρης Δρένιος και Αναστάσιος Καμούτσης. Οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κ.κ. Σταμάτης Χαλβατζής και Ηλίας Τραμπάκουλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Δ.Θ. κ. Δημήτρης Κουτσοδήμος, ο Πρόεδρος της ΔHKEΘ κ. Κώστας Χαρέμης, η Πρόεδρος Δ.K. Θήβας κυρία Δώρα Προκοπίου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Γιαννίκας, Γρηγόρης Παπαβασιλείου και Θωμάς Κιούσης.
Επίσης παρευρέθησαν πρώην Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι γειτονικών πόλεων και πολιτευτές του Νομού.


Μετά την εκδήλωση ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών από την κυρία Χαραμή.

1. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και ο Αντιπρόεδρος της «Σύνθεσις» κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος
2. Ο κ. Θανάσης Κοκοντίνης, Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων
3. Η κυρία Αλεξάνδρα Χαραμή, Έφορος Αρχαιοτήτων Βοιωτίας
4. Άποψή της αίθουσας
5. Το πάνελ των ομιλητών (από αριστερά προς δεξιά): Βαγγέλης Παπούλιας, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Πάνος Λειβαδάς, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Λύσανδρος Τσιλίδης, Άλεξ Καραγεώργης
6. Ο Αντιπρόεδρος της «Σύνθεσις» κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίες (οι) ατέρμονες συζητήσεις για το πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο αλλά ... πότε εν τέλει φτιάχτηκε ακόμη και το Μουσείο Θηβών; Πάλι καλά! Φτάνει από μόνο του; Ποια είναι τα λοιπά μέρη "υψίστου ενδιαφέροντος", που θα κεφαλαιοποιήσουν υπεραξίες τουριστικού ενδιαφέροντος; Μήπως οι Καβείριοι; η ταμπέλα του χοιροτροφείου στη γέφυρα του παραδρόμου πολύ πιο ευκρινής, στις οδικές πνακίδες, στο Καναβάρι μη υπάρχουσα τοποθεσία, πλήρης η απαξία ... Στην Αλυκή το εκεί Κάστρο ανύπαρκτο, Σφίγγειον όρος στα αζήτητα, Ογχηστός, Ακρόπολη Γλα, Κωπαϊδικό Πεδίο ομοίως, ευτυχώς που γίνονται οι όποιες ανασκαφές, Αγία Σωτήρα στο Μαυρομμάτι άγνωστος χώρος και τόπος, δεν σώνει λοιπόν την κατάσταση π.χ η Λιβαδειά με τα όποια ενδιαφέροντά της, η Βοιωτία έχει τελικά εισαγόμενο τουριστικό ρεύμα ελέω Αράχωβας και Παρνασσού ειδάλλως ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή