Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Φωτιά στην Αγία Σωτήρα στο Καλαμάκι

Οι ασκήσεις ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας λειτούργησαν πολύ γρήγορα στην πραγματικότητα και αποτελεσματικά!
Η φωτιά που ξέσπασε, στις 2.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Αγία Σωτήρα Καλαμακίου, θα μπορούσε να επεκταθεί άμεσα στον Κιθαιρώνα, αν Πυροσβέστες και Εθελοντές δεν την εγκλώβιζαν άμεσα και αποτελεσματικά, παρά τους δυνατούς ανέμους από τον Κορινθιακό.
«Τίποτα δεν είναι τυχαίο και κανένα δάσος ή έκταση δεν παίρνουν φωτιά από μόνα τους» λέει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας Κ. Καραμπέτσος, μιλώντας για «κάποιον που έκοψε τα κλαδιά ελαιόδεντρων και θεώρησε σωστό να τα κάψει στο πευκόδασος».
«Θα ψάξουμε να τον βρούμε και θα προχωρήσουμε στα δέοντα» επισημαίνει ο κ. Καραμπέτσος, εκτιμώντας αρχικά, πως η φωτιά κατάφερε να αποτεφρώσει 20 στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης.
Στο σημείο παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ δυο οχήματα της Πυροσβεστικής, που μαζί με τα συνεργεία του Δήμου και των εθελοντών έσκαψαν περιμετρικά, προκειμένου να αποφευχθεί νέα αναζωπύρωση.
«Πολύ νωρίς άρχισε η φωτιά φέτος και μας προετοιμάζει για το καλοκαίρι» αφήνει σαφή υπονοούμενα ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων Π. Ζερικιώτης, ο οποίος το προηγούμενο βράδυ αντιμετώπισε και άλλο παρόμοιο περιστατικό….
«Όλα έγιναν γρήγορα και η φωτιά ελέγχθηκε, γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα ήσαν δύσκολα για τον Κιθαιρώνα» προσθέτει, αναφερόμενος στην πλήρη ετοιμότητα Πυροσβεστικής – Εθελοντών και Δήμου.
«Μπήκαμε από νωρίς στα «βάσανα» αλλά καθόλου δεν πτοούμαστε, αφού είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε προκύψει» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος των Εθελοντών Καπαρελίου Ν. Κοροβέσης, που με τους 150 εθελοντές του, έχουν ήδη αρχίσει τους καθαρισμούς, κυρίως όμως τις περιπολίες σε ολόκληρη την περιοχή, ενώ παράλληλα εφιστά την προσοχή στους συμπολίτες του «Να ειδοποιούν άμεσα και στο παραμικρό την Π.Υ» ….
Επιτόπου και άμεσα στην περιοχή της φωτιάς βρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων Σ. Νικολάου και οι Αντιδήμαρχοι, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Μουλκιώτης, που ανησυχούν, βλέποντας το καλοκαίρι να

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ