Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Μόνος στο κάδρο...



Την ερχόμενη Πέμπτη η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, σε ειδική συνεδρίαση, πρόκειται να αποφασίσει τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ζητήσει να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου για τις αξιόποινες πράξεις της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Η πρόταση της κυβερνητικής παράταξης βρίσκει σύμφωνη τη Ν.Δ., ενώ και τα κόμματα της Αριστεράς και ο ΛΑΟΣ αναμένεται να συμπλεύσουν.

Ερώτημα παραμένει πάντως αν... στη συνεδρίαση θα παραστεί και θα μιλήσει ο κ. Τσοχατζόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώην κυβερνητικό στέλεχος θα κάνει χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής και θα πάρει το λόγο.

Τι θα πει; Θα μιλήσει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, για «επιλεκτική στοχοποίηση», θα υπενθυμίσει ότι οι σχετικές αποφάσεις για την αγορά των υποβρυχίων ελήφθησαν στο ΚΥΣΕΑ και θα επιμείνει ότι, αν και την περιβόητη σύμβαση «έτρεξαν» και οι μετέπειτα υπουργοί Εθνικής Αμυνας, εντούτοις μόνο αυτός βρίσκεται στο «κάδρο».
Α.Ν.Γ. (Πολιτικά Παρασκήνια από την Ελευθεροτυπία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ