Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Η πιο συμβολική Πρωτομαγιά της δεκαετίας


Αντιμνημονιακό χαρακτήρα με συνθήματα κατά των σκληρών κυβερνητικών μέτρων, των απολύσεων, των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, της ακρίβειας, αλλά και των ιδιωτικοποιήσεων, πραγματοποιούνται σήμερα οι πορείες για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Η πιο συμβολική Πρωτομαγιά της δεκαετίας
Σε εξέλιξη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία
Οι διαδηλωτές περνώντας μπροστά από την γαλλική πρεσβεία πέταξαν κόκκινη μπογιά στο κτίριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ρόλο της Γαλλίας στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης.
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος αποτέλεσε την χρονική αφετηρία των κινητοποιήσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά του μνημονίου και της ΓΣΕΕ.
Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος. Και σε αυτήν ο παλμός ήταν αντιμνημονιακός, ενώ την ατμόσφαιρα "δόνησαν" τα συνθήματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων.
Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, δηλαδή Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πατησίων και Ακαδημίας. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις πλατείες Ομονοίας, Κάνιγγος, Βάθης, Κοτζιά, Μοναστηρακίου, Καραϊσκάκη, Βικτωρίας, Λαυρίου, Ηρώων Ελευσίνας και Μεγάρων καθώς επίσης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στους Στύλους Ολυμπίου Διός και στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων (Πασαλιμάνι).
Στην σημερινή απεργία συμμετέχουν τα σωματεία των ναυτεργατών ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ