Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Στη μαύρη λίστα του Τειρεσία το 15% των πολιτών...



Χαριστική βολή στην αγορά που αργοσβήνει αποτελεί η μαύρη λίστα του Τειρεσία, καθώς το 15% των πολιτών της Ελλάδας συμπληρώνουν τον μακρύ κατάλογο των ... κακοπληρωτών.

Το τραπεζικό σύστημα περιέχει τα ονόματα περίπου 1.500.000 φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, που «λείπουν» σήμερα από την αγορά, τόσο από πλευράς επιχειρηματικής δραστηριότητας, όσο και από ρευστό.

Οι καταχωρίσεις αφορούν είτε ακάλυπτες επιταγές είτε αθέτηση πληρωμής δόσεων για δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, ενώ υπολογίζεται ότι για να επαναχρηματοδοτηθούν ή να επιμηκυνθούν στο διπλάσιο οι χρόνοι αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων απαιτούνται περίπου 20 δισ. ευρώ.


Μόνο στο πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους προστέθηκαν 115.000 πολίτες και επιχειρήσεις, που αδυνατώντας να καταβάλουν εγκαίρως τις εισφορές τους προστέθηκαν στη λίστα του... μάντη κακών γεγονότων. Έτσι σε ποσοστό 15% οι πολίτες της χώρας είτε εμφανίζονται ασυνεπείς είτε έχουν δηλώσει αδυναμία να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ