Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Βενιζέλος: Μέχρι τις 3 Ιουλίου το Μεσοπρόθεσμο αλλιώς δεν έχει δόση


Photo for this article
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, κατά τη συζήτηση και ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επανέλαβε αυτό που από την ημέρα επιλογής του ως "τσάρου" της οικονομίας υποστηρίζει, ότι το σχέδιο εξόδου από την κρίση έχει "αρχή, μέση και τέλος".
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε αποφασισμένος να αποκαταστήσει την ισορροπία στα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και υπογράμμισε πως αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο από τη Βουλή, δε θα εκταμιευτεί η 5η δόση δανείου προς την Ελλάδα.
“Ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης, στρεφόμαστε προς τον ελληνικό λαό και τον ευχαριστούμε ειλικρινά για τη στάση του και τις θυσίες του, στις οποίες οφείλεται ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα”.
“Η χώρα βρίσκεται σε οικονομική εξάρτηση και βρίσκεται εντεταγμένη σε σχέδιο ανασυγκρότησης, με αρχή, μέση και τέλος, που θα οδηγήσει σε κατάσταση αξιοπιστίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, σημείωσε ο υπουργός.
“Η κυβέρνηση έχει πλήρη συνείδηση της κατάστασης. Ξέρουμε πώς νιώθει ο κάθε άνεργος, ο κάθε συνταξιούχος, ο κάθε επιχειρηματίας που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των νέων ανθρώπων και το αίσθημα αδικίας, γιατί κινδυνεύουν να μην έχουν τις ευκαιρίες που είχαμε εμείς. Στο όνομα αυτών βρισκόμαστε εδώ. Αυτήν την αποστολή πρέπει να εκπληρώσουμε, για τη σωτηρία της πατρίδας”, είπε.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ακόμη, ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι έχει αποφευχθεί η στάση πληρωμών και ότι έχουμε ήδη λάβει τις 4 δόσεις του δανείου και πάμε για την 5η, υπογράμμισε, πως εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο από τη Βουλή, δε θα πάρουμε τη δόση, ενώ χαρακτήρισε το Μνημόνιο "μέθοδο λύσης και όχι πρόβλημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ