Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ολονύχτιες διαβουλεύσεις για τον ανασχηματισμό

Ανακοινώνεται στις 9 το νέο κυβερνητικό σχήμα- στις 13:00 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης- ποια ονόματα ακούγονται, ποιοι μετακινούνται, ποιοι μένουν εκτός- εξηγήσεις έδωσε στην ΚΟ ο πρωθυπουργός - εκλογές ζήτησε ο Α. Σαμαράς

Στις 9 σήμερα το πρωί αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης για την οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξαν ολονύχτιες διαβουλεύσεις και παζάρια. Το νέο κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να περιλαμβάνει μικρότερο αριθμό υπουργών και υφυπουργών- ενδεχομένως 25, από 48 που είναι σήμερα. Υπουργεία αναμένεται να συγχωνευτούν ενώ τα στελέχη που θα αποτελούν τη νέα κυβέρνηση θα είναι έμπειρα και δοκιμασμένα.

Το όνομα του κ. Λουκά Παπαδήμου φαίνεται πως βρισκόταν στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να μεταπειστεί και να αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας. Μάλιστα το BBC μεταδίδει πως ενδεχόμενη τοποθέτηση του κ. Παπαδήμου στο Οικονομίας θα ήταν μία κίνηση που θα ικανοποιούσε τόσο τους Ευρωπαίους όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πολύ «έπαιξε» και το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον οποίο λέγεται πως προορίζεται για Αντιπρόεδρος και «Τσάρος της Οικονομίας», εάν δεν έρθει ο κ. Παπαδήμος. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναλάβει μόνο την αντιπροεδρία.

Ο Αντρέας Λοβέρδος αναλαμβάνει το υπερυπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Ασφαλίσεων με δύο αναπληρωτές, τον Ηλία Μόσιαλο και το Γιώργο Κουτρουμάνη στον τομέα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Στο ίδιο υπουργείο μεταφέρεται και το Αθλητισμού που φεύγει από τη δικαιοδοσία του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παύλος Γερουλάνος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Επικρατείας, ώστε να αποκτήσει πιο επιτελικό ρόλο και να βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεργασία με τον πρωθυπουργού, καθώς επίσης και ότι αναλαμβάνει και κυβερνητικός Εκπρόσωπος στη θέση του Γιώργου Πεταλωτή.

Τη θέση του στο υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να αναλάβει ο Κώστας Σκανδαλίδης, αλλά δεν αποκλείεται να παραμείνει και στη θέση του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Γιάννης Ραγκούσης παραμένει αμετακίνητος υπουργός Εσωτερικών, όπως και η Άννα Διαμαντοπούλου στο Παιδείας, καθώς και ο Δημήτρης Ρέππας. Άλλες πληροφορίες θέλουν το κ. Ρέππα να μετακινείται αναβαθμισμένος στο Μαξίμου.

Όπως ακούγεται, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετακινείται ή στο υπουργείο Εξωτερικών ή στο Εθνικής Άμυνας. Για το υπουργείο Άμυνας ακούγεται και το όνομα του Χρ. Παπουτσή και για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του Π. Μπεγλίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ