Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

«Ανήσυχο» το ΔΝΤ για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα

 


«Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει αλλάξει υπερβολικά από χθες Τετάρτη και παρουσιάζει πλέον πολλές αβεβαιότητες, αλλά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξακολουθεί να είναι έτοιμο να προσφέρει τη στήριξή του», δήλωσε σήμερα στο Παρίσι ο ειδικός σύμβουλος του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ζου Μιν.
«Είμαι ανήσυχος», δήλωσε στη διάρκεια ενός συνεδρίου. «Η κατάσταση άλλαξε υπερβολικά στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες», πρόσθεσε.
Διαβεβαιώνοντας ότι «καταλαβαίνει τις ανησυχίες των ιδιωτικών αγορών», ο Κινέζος Ζου Μιν υπογράμμισε πάντως ότι το ΔΝΤ εργάζεται «πολύ σκληρά στο θέμα αυτό». «Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υποστήριξή μας», υπενθύμισε.
«Είναι ένα απολύτως σημαντικό ζήτημα σήμερα για την Ελλάδα, για την Ευρώπη και για όλη την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο Ζου Μιν.
Σημειώνεται ότι η απόδοση του διετούς ελληνικού ομολόγου είχε άνοδο 61 μονάδων στο 29,35% σήμερα Πέμπτη λόγω της απογοητευτικής δημοπρασίας της Ισπανίας και των ανησυχιών που εξέφρασε το ΔΝΤ για την αβεβαιότητα σχετικά με την Ελλάδα.
«Οφείλεται βασικά στη δημοπρασία της Ισπανίας, αλλά οι ανησυχίες που εξέφρασε το ΔΝΤ για την κατάσταση στην Ελλάδα δεν βοηθούν επίσης», είπε trader.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ