Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ηλεκτροπληξία στον Πεζόδρομο της Λιβαδειάς!!!

Ανησυχία αλλά και αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό ηλεκτροπληξίας που σημειώθηκε στον κεντρικό Πεζόδρομο της Λιβαδειάς στις αρχές της εβδομάδας.
Ειδικότερα νεαρό αγόρι που έπαιζε στο κέντρο του Πεζόδρομου ακούμπησε κολόνα ρεύματος περίπου απέναντι από το καφέ Mostra. Ομως στην κολόνα υπήρχε γυμνό καλώδιο με αποτέλεσμα το παιδί  να "χτυπηθεί" από ρεύμα και να προκληθεί αρκετά σοβαρό έγκαυμα στο χέρι του. Φυσικά δημιουργήθηκε πανικός, το παιδί οδηγήθηκε στον γιατρό/καρδιολόγο, ο οποίος εκτιμώντας την κατάσταση ως σοβαρή παρέπεμψε τον νεαρό στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς για περαιτέρω εξετάσεις. Το παιδί είναι καλά αυτή τη στιγμή.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αντιδράσεις των φορέων που εμπλέκονται: η ΔΕΗ η οποία εκλήθη αρχικά παρέπεμψε στον Δήμο Λεβαδέων του οποίου πράγματι αρμοδιότητα είναι οι κολόνες του δημοτικού φωτισμού. Οταν οι γονείς τους νεαρού παιδιού απευθύνθηκαν στον Δήμο Λεβαδέων και ενώ όπως είναι φυσικό βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ λόγω  του ατυχήματος οι υπεύθυνοι του Δήμου απάντησαν ότι την ευθύνη φέρει η προηγούμενη δημοτική αρχή και άλλες έωλες και ανόητες δικαιολογίες. Εν τέλει όπως η viotia πληροφορείται στον Δήμο αντιλήφθηκαν το τεράστιο επικοινωνιακό τους σφάλμα και ο δήμαρχος κ. Παπαγγελής τηλεφώνησε στους γονείς του παιδιού, δικαιολογούμενος ότι τα συνεργεία του Δήμου για τον φωτισμό αυτή την εποχή ασχολούνται στο Κυριάκι.
Η viotia εύχεται περαστικά στο νεαρό αγόρι και θέλει να τονίσει ότι είναι απαράδεκτο οι Λιβαδείτες να κινδυνεύουν μέσα στην ίδια τους την πόλη από -ακούστε- ηλεκτροπληξία!!! Είναι απίστευτο, είμαστε στο 2011 και τα παιδιά μας και εμείς οι ίδιοι κινδυνεύουμε από διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στην πόλη μας, στην κεντρικότερη οδό της!!! Γιατί;  Επειδή ο Δήμος Λεβαδέων δεν κάνει σωστά τη δουλειά του!
Ομως υπάρχουν και όρια και όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές τα όρια αυτά κάποιοι φαίνεται ότι τα έχουν υπερβεί. Ο Δήμος Λεβαδέων οφείλει σήμερα να εκκινήσει έλεγχο στις κολόνες όλης της Λιβαδειάς για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, να μπορούν τα παιδιά μας τουλάχιστον να παίζουν με ασφάλεια. Σε αντίθετη περίπτωση οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι κολοσσιαίες.
/viotia.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ