Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Μυτιληναίος: Σε εμπορική λειτουργία η δεύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Βοιωτία




Σε εμπορική λειτουργία τέθηκε την Παρασκευή, 3 Ιουνίου, η δεύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Βοιωτία, από τις τρεις συνολικά, οι οποίες εντάσσονται στην πρώτη φάση του επενδυτικού σχεδίου του τομέα ενέργειας του εισηγμένου Ομίλου Μυτιληναίος.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μονάδα συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο, ονομαστικής ισχύος 444 MW, η δοκιμαστική λειτουργία της οποίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το ενεργειακό κέντρο του Αγ. Νικολάου Βοιωτίας θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό στη διείσδυση του φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της λειτουργίας αγωγών μεταφοράς για τις ανάγκες του κέντρου, με αντίστοιχα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για τους κατοίκους.

Την κατασκευή του σταθμού και την λειτουργία του εξοπλισμού του, ο οποίος ενσωματώνει τεχνολογία της General Electric (GE), εγγυήθηκε και ολοκλήρωσε η εταιρεία ΜΕΤΚΑ.

Η πρώτη φάση του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου Μυτιληναίος στην ενέργεια, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί με τη θέση σε δοκιμαστική λειτουργία και της τρίτης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους Αγ. Θεοδώρους, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στο δ' τρίμηνο του 2011.
orchomenos-press.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ