Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν την πρόταση του κόμματός τους

14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν την πρόταση του κόμματός τους
Σε φιάσκο για την κυβέρνηση εξελίχθηκε η πρώτη μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή των κ.κ. Γ. Αλογοσκούφη και Χ. Μαρκογιαννάκη σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Siemens, καθώς  14 βουλευτές παραβίασαν την κομματική γραμμή και καταψήφισαν την πρόταση του κόμματος για τη συγκρότηση τριμελούς γνωμοδοτικού συμβουλίου εισαγγελέων,  το οποίο θα αξιολογούσε τη βασιμότητα των κατηγοριών.
Μάλιστα, σε αυτούς που καταψήφισαν την πρόταση προστίθενται και ηχηρές απουσίες όπως της κυρίας Βάσως Παπανδρέου, του Φραγκίσκου Παρασύρη, του Λεωνίδα Γρηγοράκου (νοσηλεύεται) και της κυρίας Ροδούλας Ζήση (απουσιάζει στο εξωτερικό).
Να σημειωθεί ότι η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ είχε αποχωρήσει από την διαδικασία ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν, άρα μόνο οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα έκριναν την τύχη της υπόθεσης. Υπο αυτά τα δεδομένα για την παραπομπή του κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη ψήφισαν συνολικά 178 βουλευτές, ΥΠΕΡ ψήφισαν 136, ΚΑΤΑ 8, «ΠΑΡΩΝ»10, ΛΕΥΚΑ 13, ΑΚΥΡΑ 11. Για την παραπομπή του κ. Γιώργου Αλογσκούφη στο Γνωμοδοτικό ΥΠΕΡ ψήφισαν 141 βουλευτές, ΚΑΤΑ 7, ΠΑΡΩΝ 6, ΛΕΥΚΑ 13, ΑΚΥΡΑ 11.
Πάντως, το γεγονός ότι απορρίφθηκε η πρόταση για παραπομπή σε Γνωμοδοτικό Συμβούλιο δεν σημαίνει και απόρριψη της πρότασης για παραπομπή των κ.κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη σε προανακριτική, καθώς θα ακολουθήσει νέα ψηφοφορία. Όμως, η διαρροή δημιουργεί σοβαρό πλήγμα στην επιθυμία της κυβέρνησης να φωτίσει τα πολύκροτα σκάνδαλα.
Μιχελάκης: «Το σκάνδαλο Siemens έχει πράσινο χρώμα»
«Ο πολιτικός εκφυλισμός του σκανδάλου Siemens που επιχείρησε η Κυβέρνηση, απορρίφθηκε από τους ίδιους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ... Το σκάνδαλο Siemens έχει πράσινο χρώμα και με τη σφραγίδα, πλέον, των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος», σχολίασε ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας  Γ. Μιχελάκης.
ΣΥΡΙΖΑ: «Μετέτρεψαν ένα μεγάλο δικομματικό σκάνδαλο σε ένα μεγάλο φιάσκο»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε πως: «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πέτυχαν αυτό που επεδίωκαν εξαρχής. Μετέτρεψαν ένα μεγάλο δικομματικό σκάνδαλο σε ένα μεγάλο φιάσκο. Όλα τα άλλα είναι απλώς λεπτομέρειες και ένα κακόγουστο πολιτικό θέατρο».
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ