Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Παπαγγελής:Κανονικά η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς

Κανονικά θα συνεχιστεί η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς, διαβεβαιώνει ο Ν. Παπαγγελής
http://permisospress.blogspot.com/



Δεν υπάρχει περίπτωση να υποβαθμιστεί Δημοτικό Ωδείο τονίζει ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής με αφορμή την παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα από το Νώντα Κοτσικώνα.
Ο κ. Κοτσικώνας αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν προκύψει έδωσε έμφαση στο θέμα των καθηγητών μουσικών οργάνων επισημαίνοντας πως αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα με την στελέχωση του Δημοτικού Ωδείου με μόνιμο προσωπικό δεν θα είναι δυνατή η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.
«Οι συμβάσεις καθηγητών αορίστου χρόνου είναι μόλις τέσσερις ενώ υπάρχουν πάρα πολλοί καθηγητές διάφορων οργάνων που απασχολούνται με συμβάσεις έργου, απαράδεκτα κατά τη άποψή μας, δηλαδή με τα γνωστά μπλοκάκια», δηλώνει ο Ν. Κοτσικώνας.
Και προσθέτει: «Οι συμβάσεις αυτές μάλιστα δεν έχουν ανανεωθεί από τις αρχές του έτους με σοβαρή πολιτική ευθύνη της σημερινής διοίκησης του δήμου, με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να έχουν εργαστεί, οι γονείς των παιδιών να έχουν πληρώσει αλλά οι εργαζόμενοι να μην έχουν πληρωθεί ενώ οι ίδιοι έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές».
Σύμφωνα με τον κ. Κοτσικώνα η κατάσταση αυτή δημιουργεί κινδύνους για τη νέα σεζόν αφού το δημοτικό ωδείο δεν θα μπορεί αν λειτουργήσει χωρίς καθηγητές.
Καταλήγοντας δε υπογραμμίζει ότι «είναι αναγκαία η πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη εργασιακή σχέση μόνο έτσι το δημοτικό ωδείο θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες».
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι καθηγητές έχουν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες όπως οι ίδιοι λένε θα ακολουθήσουν την δικαστική οδό.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής αφού κάνει γνωστό ότι το δημοτικό ωδείο περιήλθε στην ευθύνη του νομικού προσώπου του δήμου πριν λίγες ημέρες σημειώνει μεταξύ άλλων: «Μέχρι πρόσφατα ήταν το παλιό Δ.Σ. Από εκεί και πέρα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Καλλικράτης έχει επιφέρει νέες διαδικασίες και άσκηση της νομιμότητας για τον έλεγχο των πράξεων μέσα από το ελεγκτικό συνέδριο».
Σύμφωνα με τον δήμαρχο στο πλαίσιο αυτό ορισμένα ζητήματα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν.
«Συγκεκριμένα πρέπει να δούμε και να έχουμε την σύμφωνη γνώμη του ελεγκτικού για τις διάφορες συμβάσεις που γίνονταν κατά καιρούς με καθηγητές του ωδείου», λέει ο κ. Παπαγγελής και ξεκαθαρίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα υποβαθμιστεί το ωδείο» αλλά και ο δήμος «δεν θα δεχθεί άσκοπες δαπάνες στην λειτουργία του».
tabloid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ