Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Οι κομισάριοι στα υπουργεία....

Κομισάριοι Βρυξελλών στα υπουργείαΈως το τέλος του καλοκαιριού πρόκειται να πάρουν τις θέσεις τους στα υπουργεία της κυβέρνησης οι εκπρόσωποι της τρόικας των ελεγκτών, προκειμένου να παρακολουθούν εκ... του σύνεγγυς την πορεία εκτέλεσης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και να ενημερώνουν σχετικά τους πιστωτές της χώρας, σχετικά με την εφαρμογή τω συμφωνηθέντων.

Οι και αλλιώς «κομισάριοι» αποκαλούμενοι, θα έχουν ως αποστολή να παρεμβαίνουν κάθε φορά που παρατηρούνται κωλυσιεργίες και να ζητούν επιτάχυνση ή διόρθωση των διαδικασιών, από τον αρμόδιο υπουργό. Θα αναφέρονται αποκλειστικά στο υπουργείο Οικονομικών και στην τρόικα των ελεγκτών, ενώ δεν θα δίνουν λόγο στα υπουργεία όπου θα εγκατασταθούν.

Βεβαίως, ζητούμενο αποτελεί ποιας υποδοχής θα τύχουν. Ωστόσο, αυτό, ελάχιστα δείχνει να ενδιαφέρει τους πιστωτές μας, οι οποίοι, ενόψει της δεύτερης οικονομικής βοήθειας που ετοιμάζεται για την Ελλάδα ότι αυτή τη φορά «τα λεφτά θα πιάσουν τόπο». Και πως το εννοούν οι ίδιοι κάτι τέτοιο; Να εφαρμοσθούν by the book, όλα όσα προβλέπονται στο κείμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που πρόσφατα ψηφίσθηκε από τη Βουλή, αλλά και όσα θα προβλέπονται από το Μνημόνιο ΙΙ που θα υπογράψει η χώρα μας, προκειμένου να πάρει το δεύτερο δάνειο που έχει ανάγκη για να «τα βγάλει πέρα» την κρίσιμη διετία 2012 - 2013 που ακολουθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, έρχονται για να ...πιάσουν δουλειά οι νέοι κομισάριοι, οι οποίοι θα είναι το μόνιμο «μάτι» και «αυτί» της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών στην Αθήνα. Κι αυτό γιατί θα καταγράφουν στην «πηγή», όλα όσα συμβαίνουν στην Αθήνα και δεν θα περιμένουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ