Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Προς έκτακτη Σύνοδο Κορυφής υπό τον φόβο εξάπλωσης της κρίσης

Σύμφωνα με το Reuters, οι ηγέτες της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή Σύνοδο Κορυφής για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Picture 0 for Προς έκτακτη Σύνοδο Κορυφής υπό τον φόβο εξάπλωσης της κρίσης
Η κρίση χρέους που φαίνεται να παίρνει μεγάλες διαστάσεις στην Ευρωζώνη έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών και σύμφωνα με το Reuters την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με θέμα την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
«Θα πραγματοποιηθεί άλλη μια Σύνοδος αυτή την Παρασκευή», δήλωσε διπλωμάτης στο πρακτορείο, αν και άλλοι αξιωματούχοι σημείωσαν πως η ημερομηνία είναι ακόμη υπό συζήτηση.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχεδιάζουν την συνάντηση υπό τον φόβο επέκτασης της κρίσης χρέους σε Ιταλία και Ισπανία και μετά την χθεσινή αποτυχία του Eurogroup να λάβει μια ξεκάθαρη πρόταση ως απάντηση στις αγορές για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Πάντως, ο επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ήδη καταλήξει στο 99% της συμφωνίας για το νέο πακέτο βοήθειας και πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους.
«Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι βέβαιη», είπε, στο μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ