Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Όσο ζω, απελπίζομαι

Του Πέτρου Μπιρμπίλη

Το καλοκαίρι νίκησε την αγανάκτηση ή μήπως εμείς; Θλιβερή η εικόνα της πλατείας Συντάγματος το Σάββατο 9/7ου που κάποιες μέρες, (λίγες σε σχέση με την διάρκεια του …επαναστατικού εγχειρήματος), ταυτίστηκε με το αίσθημα της εθνικής οργής. Περισσότερο θλιβερή κι από τις ημέρες που την μετέτρεψε ο κ. Παπουτσής σε κρεματόριο. Έφυγαν ακόμα και οι σουβλατζήδες και τα καλαμπόκια. Και οι σφυρίχτρες. Παρέμειναν όμως οι εκπρόσωποι των πολιτικών νεολαιών, μαζί με κάποιους ακόμη, που προτείνουν, αναλύουν, διαμαρτύρονται.  Και φυσικά τα ταχυφαγεία που ανορθώθηκαν και ανακαινίστηκαν μέσα σε μια μέρα μετά τις σοβαρές ζημιές.

Μου λέει, φίλος: " Μην είσαι σκληρός! Είναι η ανάπαυση των πολεμιστών. Με 40 βαθμούς και τη θάλασσα δίπλα, θα λύγιζε οποιοσδήποτε. Άλλωστε και η Βουλή με θερινό τμήμα λειτουργεί…" Σωστά! Η ανάπαυση των … πολεμιστών εντός και εκτός Βουλής. Τελικά το ίδιο. ΄Οπως μέσα έτσι κι έξω.
Super Paradise- Μύκονος

Αν το 34,35 των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση, εξακολουθεί να εμπιστεύεται τα δυο κόμματα που βούλιαξαν τη χώρα... μην ακούσω να γκρινιάζει κανένας. Οι αναποφάσιστοι και τα μικρά κόμματα μπορεί να κρατάνε την μερίδα του λέοντος, αλλά οι σκοτεινές, στημένες, προκάτ συμμαχίες θα δώσουν το προβάδισμα σε ένα από τα δύο ναυάγια… Ας περιμένουμε. Οι εκλογές έρχονται κατά τον Σεπτέμβρη, όπως ακούγεται… Για να δούμε τι εξέλιξη θα πάρει το σήριαλ "Δυναστεία". Αν προτιμάτε το "Τόλμη και Γοητεία" κανένα πρόβλημα. Η πολιτική μας σκηνή αποδείχτηκε τολμηρή και γοητευτική για τους αφιονισμένους για χάρες και ρουσφέτια. Ή μήπως βαυκαλίζεστε πιστεύοντας  ότι κάτι άλλαξε στο τρόπο …εσωτερικής λειτουργίας.
Αφίσες πολιτικών που "καταζητούνται για εγκλήματα κατά του λαού"

Άκη Τσοχατζόπουλε, Τάσο Μαντέλη, Γιώργο Αλογοσκούφη, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, αλλά και Ν. Χριστοδουλάκη, Χ. Βερελή, Γ. Παπαντωνίου, Γ. Παπαθανασίου, Μιχ. Λιάπη, Γ. Βουλγαράκη, Π. Παυλόπουλο και Β. Πολύδωρα κι όλοι εσείς που τις καπουλάρατε είτε λόγω παρόδου της αποσβεστικής προθεσμίας είτε λόγω προστασίας,  τι κρίμα που δεν σας προσέλαβε η Cosa Nostra αντί για την Ελληνική συντεχνία.
Cosa Nostra

Τουλάχιστον από  προπηλακισμούς καλά πάμε. Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν τα γιαουρτώματα, οι επικηρύξεις και τα γιουχαϊσματα.  Σαν βαρελότα στη νύχτα! (ποιητικό)! Από την ημέρα που ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο η κυρία Όλγα Ρενταρή, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο, δυο φορές σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας  η οποία εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής, έπεσε θύμα προπηλακισμού.
Προπηλακισμός κατά της Λιάνας Κανέλλη από διαδηλωτές

«Περικύκλωσαν το βουλευτικό μου αυτοκίνητο και άρχισαν να μου πετούν πέτρες, γιαούρτια, αβγά και μπουκάλια με νερό. Ένας μάλιστα είχε και μια ντουντούκα και την έβαλε στο αυτί μου και με εξύβριζε με τον πιο χυδαίο τρόπο και χειρονομούσε εναντίον μου. Εγώ που τίποτε δεν με φοβίζει έπαθα εκείνη την ημέρα σοκ. Και ξέρετε γιατί; Γιατί όλοι αυτοί που με προπηλάκιζαν ήταν άτομα ηλικίας πάνω από 60 ετών. Δεν είδα ούτε έναν κουκουλοφόρο, ούτε μασκοφόρο, ούτε τίποτε. Ήταν ηλικιωμένοι-το καταλαβαίνετε;-αυτοί που μας πετούσαν τα αβγά και τα γιαούρτια. Αυτό ήταν το τραγικό», δήλωσε η κ. Ρενταρή  ένα από τα δεκάδες θύματα του πολιτικού θαύματος που καθορίζει τις τύχες μας. Άλλοι προκηρύσσονται ως καταζητούμενοι σε τοίχους και κολώνες. Τέξας!

Και ξαφνικά το εκκλησιαστικό site "Αγιορείτικο Βήμα", ανακάλυψε την παράσταση του σκηνοθέτη Καστελούτσι που έλαβε χώρα πρόσφατα στο Φεστιβάλ Αθηνών. Αιτία του σκανδαλισμού των ενάρετων το ότι ο γέρος πατέρας, που πάσχει από ακράτεια, αφοδεύει μπροστά στην εικόνα του Χριστού. Όχι ότι θα σκεφτόταν κανείς ποτέ, αλλά  o Υιός του Θεού δεν αφόδευε πριν αναληφθεί εις τους ουρανούς; Κι ο Πατέρας του, άμα είναι να προσβάλλεται, τι ήθελε και τον έκανε έτσι τον μηχανισμό; Αλλά ξέχασα.  Τα ζευγάρια δεν συνευρίσκονται στην κρεβατοκάμαρα, αλλά στην αποθήκη, στον κήπο και στην ταράτσα όπου δεν υπάρχουν εικονίσματα.
Castellucci

Λέμε τώρα... Αν υπήρχαν αυτές οι επιλογές,  προκειμένου να "χωθούν κάπου" στις Πανελλήνιες εξετάσεις, οι λεβέντες των ΜΑΤ θα δήλωναν ή δεν θα δήλωναν ως επιλογή  σπουδών "ψεκαστής", "απολυμαντής", "βασανιστής" ή "δήμιος”;

Κύριε Ανδρέα Λοβέρδο, αλήθεια, το κάπνισμα εν ώρα υπηρεσίας επιτρέπεται στα ΜΑΤ; Διότι δυο από αυτούς που περιφρουρούσαν εν πλήρη εξοπλισμό την οικία Παπουτσή από τους διαμαρτυρόμενους που έκαναν πορεία προς το υπουργόσπιτο, του έδωσαν και κατάλαβε! Φουγάρα!

Για να δούμε τι θα γίνει απόψε (Κυριακή 10/7) στο Σύνταγμα; Θα επιστρέψουν τα σουβλάκια, η κυρία Ελένη Λουκά αλλά  και τα "καμάκια" μαζί με τους πραγματικά Αγανακτισμένους; (Διότι υπάρχουν αρκετοί κι από αυτούς, κι ας τους αρέσει κι η παραλία).

Και μέσα σε όλα αυτά ορισμένοι επιμένουν υπερήφανοι που είναι Έλληνες. Κι εγώ μαζί σας πατριώτες. Αλλά για ποια Ελλάδα μιλάμε γιατί δεν κατάλαβα.  
Προτομή του Περικλή
Για την Ελλάδα του Περικλή, του Ελευθερίου Βενιζέλου, της Μπουμπουλίνας, του Αλβανικού Έπους, του παρθένου ελαιόλαδου, του γαλάζιου Αττικού ουρανού, του Super Paradise και της Παράγγας - στην Μύκονο φυσικά κι όχι στα Νέα Λιόσια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ