Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Η Χ. Κλίντον στην Αθήνα - Στην ατζέντα η κρίση στην Ευρωζώνη

Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλιντον, η οποία την Κυριακή (17/7) αναμένεται να συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Κάρολο Παπούλια αλλά και τον Έλληνα ομόλογό της, Σταύρο Λαμπρινίδη.
Νωρίτερα, η κ. Κλίντον βρισκόταν στην Τουρκία για να συμμετάσχει στην Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη. Στη 13.00 το μεσημέρι της Κυριακής θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό όπου θα συζητήσουν τόσο για την κρίση χρέους όσο και για την κατάσταση στη ζώνη του Ευρώ.

"Η Χίλαρι Κλίντον θα έχει μια σε βάθος συζήτηση, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής", είχε ανακοινώσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Επιπλέον, θα συζητηθεί η κατάσταση στη Βόρειο Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στη Λιβύη, οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και επιμέρους θέματα, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η πρόοδος της Αλβανίας, αλλά και το ζήτημα του Κοσόβου.

Ακόμη, θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ τη Δευτέρα (18/7) θα συναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά, πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η πορεία των διαπραγματεύσεων, οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία αλλά και η ενταξιακή πορεία της δεύτερης
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ