Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Στη Δικαιοσύνη ο Άκης

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.
Για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, υπέρ της παραπομπής του κ. Τσοχατζόπουλου ψήφισαν 216, 9 "κατά", ενώ 7 δήλωσαν "παρών".
Για το αδίκημα  του ξεπλύματος του "μαύρου" χρήματος, υπέρ ψήφισαν 215, κατά 9, ενώ 8 δήλωσαν "παρών".
Μετά την εξέλιξη αυτή, στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει η κλήρωση των πέντε  ανώτατων δικαστικών λειτουργών που θα απαρτίζουν το Δικαστικό Συμβούλιο.
Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για το αν έχουν ή όχι παραγραφεί τα αδικήματα με τα οποία διώκεται ο πρώην υπουργός, αν θα υπάρξει διαχωρισμός τους και αν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.
Άκης: Είμαι αθώος, αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το κόμμα μου
Νωρίτερα ο κ. Τσοχατζόπουλος  μίλησε για σκευωρία, που θα καταρρεύσει και έκανε γνωστό πως θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Επιτέθηκε δε με σφοδρότητα στο κυβερνών κόμμα. «Αυτό το ΠΑΣΟΚ που κατέστη συνώνυμο του μαρτυρίου του ελληνικού λαού δεν είναι το κόμμα μου», υπογράμμισε ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστηρίζοντας πως δεν θα καταφέρουν να τον καταστήσουν «βολικό ένοχο με κουρελόχαρτα της κάθαρσης».
Έκανε λόγο για «σκευωρία» και «ανήθικο κατηγορητήριο», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για την παραγγελία των υποβρυχίων.
Κάλεσε δε ονομαστικά να έρθουν να μιλήσουν στη Βουλή γι’ αυτό τον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, και τους τότε υπουργούς Θόδωρο Πάγκαλο, Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο Δημήτρη Ρέππα, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Κώστα Σκανδαλίδη και Γιάννη Μαγκριώτη.
newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ