Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Οι Νορβηγοί απαντούν στη βία


Οι Νορβηγοί απαντούν στη βίαΤουλάχιστον 100.000 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους κρατούν λευκά ή κόκκινα τριαντάφυλλα, συγκεντρώθηκαν στο Όσλο το βράδυ της Δευτέρας για να τιμήσουν τα θύματα των επιθέσεων, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 76 άνθρωποι, ανακοίνωσε η αστυνομία.
«Απόψε οι δρόμοι είναι γεμάτοι με αγάπη», δήλωσε ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Χάακον στο πλήθος, που συγκεντρώθηκε για να σηματοδοτήσει την αντίθεση του στη βομβιστική επίθεση και το μακελειό της Παρασκευής.
Ο Όλα Κρόκαν, επικεφαλής των επιχειρήσεων στην αστυνομία του Όσλο, δήλωσε στο Reuters ότι τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι συμμετέχουν στη διαδήλωση. Συγκεντρώσεις γίνονται επίσης και άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα.
«Θα έπρεπε να έχει αυτοκτονήσει»
Ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που παραδέχθηκε ότι ήταν ο δράστης του διπλού μακελειού της Παρασκευής, θα έπρεπε να έχει αυτοκτονήσει παρά να σκοτώσει άλλους ανθρώπους, δήλωσε ο πατέρας του σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε τη Δευτέρα από το τηλεοπτικό δίκτυο TV2.
«Πιστεύω ότι αυτό που τελικά θα έπρεπε να έχει κάνει είναι να αυτοκτονήσει παρά να σκοτώσει τόσους ανθρώπους», δήλωσε ο Γενς Μπρέιβικ από το χωριό Κουρνανέλ στη νότια Γαλλία όπου ζει μετά τη συνταξιοδότησή του.
Ο Γενς Μπρέιβικ, πρώην διπλωμάτης, δεν είχε σχέσεις με τον γιο του τα τελευταία 15 χρόνια.
«Δεν θα ξαναέχω επαφή μαζί του», υπογράμμισε ο Γενς ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο από την ταράτσα του σπιτιού του με την πλάτη στο φακό και δύο αστυνομικούς κοντά του.
ΠΗΓΗ: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ