Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Χρυσός ο Τσάκωνας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

Ο Λυκούργος Τσάκωνας ήταν ο νικητής στον τελικό των 200μ.Ο αθλητής μας χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου νέων. Με χρόνο 20.56 επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ νέων και σημειώθηκε με άνεμο αντίθετο 1,4μ./δευτερόλεπτο. Η κούρσα ήταν...



συναρπαστική και κρίθηκε σχεδόν πάνω στο «νήμα».Στην πέμπτη διαδρομή κατέβηκε ο 21χρονος Σπαρτιάτης πρωταθλητής, και παρόλο που δεν ξεκίνησε καλά κατάφερε στη συνέχεια να ανακάμψει και με έναν πολύ καλό τερματισμό ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Τσάκωνας έδωσε σκληρή «μάχη» με τον Βρετανό, Τζέιμς Αλάκα και τον Τσέχο, Πάβελ Μάσλακ, που ακολούθησαν με 20.60 και 20.67, αντιστοίχως. Με την επίδοση του, ο αθλητής πέρασε τα όρια για το εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς του 2012. Το παλαιό ρεκόρ ήταν δικό του με 20.57 από τον πρωινό ημιτελικό, με το οποίο βελτίωσε το 20.67, που είχε από τις 7 Ιουλίου του 2010.

Ο Έλληνας πρωταθλητής γυμνάζεται υπό την επίβελψη του Γιώργου Παναγιωτόπουλου, στις δηλώσεις μετά τον τελικό, τόνισε, ότι ήλθε με σκοπό να φτάσει όσο ψηλότερα γινόταν. "Αφού, λοιπόν, πήρα το χρυσό μετάλλιο, πέτυχα απόλυτα τον στόχο. Ημουν καλά, ήξερα τι μπορούσα να κάνω και το έκανα" Είχα τραυματισμούς όμως "Δούλεψα σκληρά για να τα ξεπεράσω και το κατόρθωσα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ