Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Για τις "εθνικές κόκκινες γραμμές" ενημέρωσε ο Παπανδρέου την αντιπολίτευση

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια των οποίων τους ενημέρωσε για τις "εθνικές κόκκινες γραμμές" που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση κατά στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το μεσημέρι της Τετάρτης (20/07) για τις Βρυξέλλες, ώστε να πάρει μέρος στη Σύνοδο κορυφής που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Πέμπτη (21/07) στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον χρόνο μέχρι την έναρξη της Συνόδου για να κάνει διμερείς επαφές.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για το πώς πορεύεται η χώρα, στη βάση ενός συνεκτικού σχεδίου που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε επίσης στις "εθνικές κόκκινες γραμμές" που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και στις οποίες θα εμμείνει.

Πρώτη, μεταξύ αυτών, είναι η βιωσιμότητα του χρέους, ώστε να καταστεί διαχειρίσιμο σε μακροχρόνια βάση.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη και με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Κατά πληροφορίες από τη ΝΔ το τηλεφώνημα στον Αντώνη Σαμαρά διήρκεσε τρία λεπτά.
Ο κ. Παπανδρέου τηλεφώνησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 5.30 το απόγευμα και τον ενημέρωσε για τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη (21/07).
Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πηγές από τη λεωφόρο Συγγρού, περιορίστηκε να ακούσει χωρίς να πει τίποτε, ενώ κατά άλλες πληροφορίες επέμεινε στη θέση της ΝΔ για μη συμμετοχή ιδιωτών σε τυχόν λύση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Από τον ΛΑΟΣ ανακοινώθηκε, εξάλλου, ότι η διάρκεια του τηλεφωνήματος με τον κ. Καρατζαφέρη ήταν εικοσάλεπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ