Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Θα αντιδράσει κανείς για την προσβολή του κ. Γιούνκερ;




ΑΠΟΨΗ
του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου

Για την χρεοκοπημένη Αργεντινή του Κάρλος Μένεμ και του Ντε Λα Ρούα ουδείς βρέθηκε, κάποτε, να ομολογήσει κυνικά πως είναι μία χώρα χωρίς "εθνική κυριαρχία". Το ίδιο, τώρα, και για την Ουγγαρία που αναζητά εναγωνίως αγοραστές των ομολόγων της στην Κίνα ή για τις υπό καθεστώς μνημονίου Πορτογαλία και Ιρλανδία.
Για την Ελλάδα βρέθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (εις εκ των βασικών παραγόντων του ευρωπαϊκού λόμπι των δανειστών μας) να ισχυριστεί, με απόλυτο κυνισμό ότι "θα περιοριστεί δραστικά η κυριαρχία των Ελλήνων", στο πλαίσιο της υλοποίησης των προγραμμάτων που επιβάλλονται για τη συνέχιση του διεθνούς δανεισμού.
Ο κ. Γιούνκερ έχει, προφανέστατα, κατά νου ότι όλες οι αποφάσεις περί την οικονομική πολιτική -και οτιδήποτε εφάπτεται αυτής- θα λαμβάνονται, πλέον, στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Σίτι του Λονδίνου και την Ουάσιγκτον.
Και, ακόμα χειρότερα. Η Ελλάδα καλείται να ξεπουλήσει σχεδόν το σύνολο της αξιοποιήσιμης δημόσιας περιουσίας της για την αποπληρωμή μέρους του χρέους.
Σε μία σοβαρή χώρα με υπερήφανη διακυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είχε εγκαλέσει τον κ. Γιούνκερ και θα είχε ζητήσει την αντικατάστασή του από την προεδρία του Eurogroup -ακόμα και εάν γνώριζε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.
Αναμένουμε τον ψύχραιμο και ευφυή κ. Ηλία Μόσιαλο να το εισηγηθεί στον πρωθυπουργό. Διότι, ίσως εκείνος, εν μέσω των προβλημάτων του, να μην προλάβει να το σκεφθεί...
anatropi2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ