Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Διεθνής Αμνηστία: εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στα επεισόδια στη Συρία

Έκθεση της Διεθνής Αμνηστίας αναλύει τα επεισόδια στη Συρία, τα οποία θεωρεί ότι αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από μέρους των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας στην διάρκεια της βίαιης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Παράλληλα κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παραπέμψει τις συριακές υπηρεσίες ασφαλείας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, για την επιβολή εμπάργκο όπλων και την δέσμευση πόρων του προέδρου Μπασάρ αλ ’σαντ και κορυφαίων συμβούλων του και στελεχών της κυβέρνησής του.
«Η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί ότι ο συριακός στρατός και οι υπηρεσίες ασφαλείας διέπραξαν εγκλήματα και άλλες παραβιάσεις στη διάρκεια της επιχείρησης στην Τελ Κάλαχ που, μαζί με άλλα εγκλήματα και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλού στη Συρία, αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».
Η Αμνηστία αναφέρει στην έκθεση της ότι ο κατάλογος των εγκλημάτων που καταγγέλλεται ότι διαπράχθηκαν στη Συρία συμπεριλαμβάνει φόνους, βασανισμούς και αυθαίρετες συλλήψεις.
Η έκθεση κάνει λόγο για πυρά εναντίον ασθενοφόρων, παιδιών που τέθηκαν υπό κράτηση και βασανισμούς τραυματιών κατά τις αφίξεις τους σε νοσοκομεία.
Αναφέρει ότι σημειώθηκαν πολλοί θάνατοι στην διάρκεια κράτησης πολιτών από την αστυνομία και κάνει λόγο για μέλη οικογενειών που προπηλακίστηκαν όταν πήγαιναν να παραλάβουν τις σορούς των παιδιών τους.
Ορισμένοι από τους συλληφθέντες με τους οποίους μίλησαν άνθρωποι της Αμνηστίας είπαν ότι ανακριτές προέβησαν σε ηλεκτροσόκ στη διάρκεια ανακρίσεων και βασανιστηρίων.
Υπενθυμίζετε ότι η Συρία έχει κλείσει τα σύνορά της σε οργανώσεις της Διεθνούς Αμνηστίας, και στα διεθνή ΜΜΕ και σε διεθνείς παρατηρητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ