Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Το χάος με τα άχρηστα στoιβαγμένα και επικίνδυνα πυρομαχικά των Ε.Δ.

Image
Το ζήτημα της αποθήκευσης των πυρομαχικών που είτε έχουν κατασχεθεί, είτε έχει λήξει το όριο ζωής τους, είτε είναι σε υπηρεσία και απλώς πρέπει να συντηρηθούν είναι μια "παλιά αμαρτία" για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Εν έτει 2000 υπήρχε ένα κονδύλι 100 δισ. δραχμών για την μηχανογράφηση και την αποθήκευση των πυρομαχικών του Ε.Σ. και χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια της Ε.Ε. η δημιουργία μιας εταιρείας στη Β.Ελλάδα για την καταστροφή παλαιών πυρομαχικών.
Ενδεκα χρόνια μετά δεν υπάρχει ούτε μία σοβαρή αποθήκη πυρομαχικών που να έχει κατασκευαστεί και τα πυρομαχικά αντί να καταστρέφονται εντός Ελλάδος με μία νεφελώδη σύμβαση εξήχθησαν στη ... Βουλγαρία, μια υπόθεση για την οποία έχουν ακουστεί πολλά. H σύμβαση καταγγέλθηκε αμέσως από τη νέα κυβέρνηση το 2009.
Στην Π.Α. τα 140 παλαιά αντιαεροπορικά βλήματα NIΚΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ ακόμα δεν έχουν καταστραφεί από τις 31 Ιανουαρίου 2004 που αποσύρθηκε και το τελευταίο.Τα βλήματα βρίσκονται σε αποθήκες στα σημεία που ήταν οι βάσεις τους σε Κατσιμίδι, Κορωπί, Σκύρο και Κρήτη και κανείς δεν ενδιαφέρεται για την τύχη τους. Κάποιες προτάσεις για να μετασκευαστούν σε βλήματα εδάφους-εδάφους δεν προχώρησαν.
Η κατάσταση είναι χαοτική, ειδικά στον Στρατό Ξηράς, όπου εκατομμύρια βλήματα περιμένουν να καταστραφούν, αλλά φευ! Μέχρι να συμβεί το πρώτο ατύχημα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ