Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Σκανδαλίδης: Και σε 35άρηδες αγρότες διανομή χωραφιών


permisospress.blogspot.com/
«Το στοίχημα είναι να ξαναπάρει η Ελλάδα μπρος για να βγει από την κρίση και αυτό μπορεί να γίνει μέσω της φορολογικής μεταρρύθμισης», δήλωσε στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα παραχωρηθούν περίπου 3 εκατ. στρέμματα σε νέους αγρότες (μέχρι 35 ετών) και ανέργους. Θυμίζουμε ότι μέχρι ώρας, δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα κριτήρια ένταξης στο σχετικό πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ.
Ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε ότι «αυτή την περίοδο η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές», και πως «η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει τη μάχη της». Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα παραχωρηθούν περίπου 3 εκατ. στρέμματα σε νέους αγρότες (μέχρι 35 ετών) και ανέργους. Οι καλλιέργειες αυτές θα είναι στοχευμένες, ενώ θα συνεχιστούν οι άμεσες ενισχύσεις των αγροτών από την Ε.Ε.
Επίσης, ανέφερε ότι οι εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 25% μέσα στο α' εξάμηνο του 2011 ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το 2013 το έλλειμμα θα είναι μηδενικό.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα: ανεργία, ρευστότητα στην αγορά και κρίση και γι' αυτό πρέπει να υπάρξει μια συγκεκριμένη πρόταση για να αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα.
Όπως είπε ο κ. Σκανδαλίδης, οι συζητήσεις στην κυβερνητική επιτροπή επικεντρώνονται στη δημιουργία ενός προγράμματος για την καταπολέμησης της ανεργίας ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. "Θα είναι ένα πρόγραμμα που μειώνει την ταχύτητα που αυξάνεται η ανεργία".
Ο υπουργός κατηγόρησε εξάλλου την αντιπολίτευση ότι βρίσκεται πίσω από τα γεγονότα, ενώ χαρακτήρισε επικίνδυνη τη στάση της στην προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι «η καλλιέργεια της ψευδαίσθησης ότι υπάρχει άλλο μείγμα πολιτικής απέτυχε».
Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ακόμη ότι «ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του» και απήυθυνε έκκληση «να μην ξαναφτιάξουμε σχηματικά τείχη σε μια εποχή που αναζητάμε νέα πολιτική ταυτότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ