Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Στην τελική ευθεία για 500 προσλήψεις στο Λιμενικό


Στην τελική ευθεία για 500 προσλήψεις στο Λιμενικό   Ολα τα στοιχεία για υποψήφιους λιμενοφύλακες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς ειδικοτήτων Νομικού-Τεχνικού

Πέντε διαγωνισμοί του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων, όπως άλλωστε
έγινε και στον διαγωνισμό για σημαιοφόρους ο οποίος τελειώνει με τα αγωνίσματα των επιτυχόντων.
Στα κατά τόπους Λιμεναρχεία και στη Σχολή Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά για τρίτη εβδομάδα γίνονται δεκτά από αξιωματικούς τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για τις 280 θέσεις λιμενοφυλάκων και τις 180 θέσεις υπαξιωματικών. Αιτήσεις και δικαιολογητικά στους δύο αυτούς διαγωνισμούς σε καμιά περίπτωση δεν υποβάλλονται ταχυδρομικά.
Οσον αφορά στη Σχολή Λιμενοφυλάκων, δεκτοί γίνονται υποψήφιοι από τις εξής κατηγορίες:
  • Απόφοιτοι Λυκείου, που θα διεκδικήσουν 90 θέσεις.
  • Απόφοιτοι Λυκείου με τίτλο σπουδών στα μουσικά όργανα κλασικά κρουστά (4 θέσεις) και τρομπόνι (4 θέσεις).
  • Εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης, 28 θέσεις.
  • Απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρέτησαν στον Στρατό Ξηράς ως καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές και πεζοναύτες, 28 θέσεις.
  • Υποβρύχιοι καταστροφείς, 10 θέσεις.
  • Υπηρετήσαντες στις Ενοπλες Δυνάμεις σε 49 ειδικότητες θα μοιραστούν 76 θέσεις.
  • Και εθελοντές διασώστες που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις του Λιμενικού (όπως στο ναυάγιο της Σαντορίνης) για τους οποίους προορίζονται 28 θέσεις.
  • Ακόμα στο 10% των θέσεων (28 θέσεις) θα προτιμηθούν πολύτεκνοι και τέκνα τους, όπως και τέκνα αναπήρων ή θυμάτων Στρατού ή Λιμενικού και αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, ενώ στο 4% των θέσεων (συνολικά 11) θα προτιμηθούν τρίτεκνοι.
Οι άλλες προϋποθέσεις για τους υποψήφιους λιμενοφύλακες είναι: Ηλικία έως 26 ετών ή 29 για τους ΕΠΥ. Υψος 1.70 οι άνδρες, 1.60 οι γυναίκες, Δείκτης μάζας σώματος "19-27" οι άνδρες, "18-25" οι γυναίκες. Επίσης είναι απαραίτητη η γνώση χειρισμού Η/Υ και η καλή γνώση μίας ξένης γλώσσας.
Υπαξιωματικοί
Στη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών θα καταταγούν 84 πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, 42 απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 54 εν ενεργεία λιμενοφύλακες. Οσον αφορά στην κατηγορία ΔΕ οι 42 θέσεις θα μοιραστούν ως εξής: 32 αφορούν απλούς αποφοίτους, πέντε με ειδικότητες στις Ενοπλες Δυνάμεις και τρεις μουσικούς (τρομπόνι, κρουστά, κόρνο). Στον διαγωνισμό των Υπαξιωματικών μπαίνει βαθμολογικός περιορισμός στους υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ελάχιστος βαθμός 16 και για ορισμένες κατηγορίες το 13).
Κι εδώ ισχύουν τα ίδια όρια για το ύψος, τον Δ.Μ.Σ., τη γνώση Η/Υ και ξένης γλώσσας, ενώ ως όριο ηλικίας ορίζεται το 28ο έτος για τους πτυχιούχους και το 26ο για τους ΔΕ.
Αξιωματικοί
Τέλος, χθες ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις 25 θέσεις Αξιωματικών ειδικότητας Τεχνικού και για τις 15 θέσεις Αξιωματικών ειδικότητας Νομικού.
Στους διαγωνισμούς αυτούς μπορούν να πάρουν μέρος πτυχιούχοι Πολυτεχνικών και Νομικών Σχολών αντίστοιχα, ενώ απαιτείται εκτός από τη γνώση χειρισμού Η/Υ και πολύ καλή γνώση μίας από τις ξένες γλώσσες που ζητούνται και στους άλλους διαγωνισμούς (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά). Το ύψος είναι 1.60 για τις γυναίκες, 1.70 για τους άντρες, και το όριο ηλικίας το 35ο.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά στους διαγωνισμούς των αξιωματικών υποβάλλονται απευθείας στο Αρχηγείο του Λιμενικού, είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, είτε αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Ακτή Βασιλειάδη).
Πρωταγωνιστούν οι γυναίκες για τις θέσεις Σημαιοφόρων
Πρωταγωνιστικό ρόλο στον διαγωνισμό Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού - Ακτοφυλακής έπαιξαν οι γυναίκες, αφού η πλειονότητα των αιτήσεων έγινε από το θηλυκό φύλο. Από τις 1.221 αιτήσεις υποψηφίων για τις 60 θέσεις οι 666 υποβλήθηκαν από γυναίκες και οι 655 από άνδρες. Ο ανταγωνισμός για τις περιζήτητες θέσεις συνεχίστηκε και σε επόμενες φάσεις του διαγωνισμού, ενώ τα αγωνίσματα θα κρίνουν τελικά πόσοι και πόσες θα φορέσουν την επίζηλη στολή. Μέχρι στιγμής, κατά τον έλεγχο των αιτήσεων επικράτησαν οι γυναίκες, αφού απορρίφθηκαν μόνο 95 λόγω έλλειψης τυπικών προσόντων ή δικαιολογητικών, ενώ στη δεύτερη φάση δεν πέρασαν 116 άνδρες.
Κατά την υψομέτρηση οι γυναίκες υπέστησαν ήττα. Από τις 571 κόπηκαν 185 και έμειναν πάνω από το αιτούμενο ύψος 386, εξακολουθώντας, όμως, να προπορεύονται, αφού κόπηκαν μεν λιγότεροι άνδρες, μόλις 82, μένοντας για την επόμενη φάση 357. Στη συνέχεια απορρίφθηκαν 11 γυναίκες και έξι άνδρες από την ψυχομετρική δοκιμασία και θα συνεχίσουν για υγειονομικές εξετάσεις 375 γυναίκες και 351 άνδρες. Θα ακολουθήσουν τα αθλήματα και στο τέλος όλα θα κριθούν στις γραπτές εξετάσεις.
Η ταυτότητα 5 διαγωνισμών
1 Λιμενοφύλακες
Θέσεις: 280
Αιτήσεις: έως 9 Σεπτ.
2 Υπαξιωματικοί
Θέσεις: 180
Αιτήσεις: 9 Σεπτ.
3 Αξιωματικοί Οικονομικού
Θέσεις: 5
Αιτήσεις: από 29 Αυγ. έως 23 Σεπτ.
4 Αξιωματικοί Τεχνικού
Θέσεις: 25
Αιτήσεις: έως 16 Σεπτ.
5 Αξιωματικοί Νομικού
Θέσεις: 15
Αιτήσεις: έως 16 Σεπτ.
 .ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ