Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστή την Ε.Π.Ο.






Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η κακή παράσταση σε ρυθμούς φαρσοκωμωδίας που στήθηκε από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, σχετικά με την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΕΠΟ ανέτρεψε ούτε λίγο ούτε πολύ προηγούμενη απόφαση της Σούπερ Λίγκα με την οποία οι ομάδες του ήδη προφυλακισμένου Αχιλλέα Μπέου, ο Ολυμπιακός Βόλου δηλαδή, και του Μάκη Ψωμιάδη, η ομάδα της Καβάλας, υποβαθμίστηκαν οδηγούμενες στη Εθνική.

Η ΕΠΟ έκρινε πώς αυτή η απόφαση δεν ευσταθεί, βασιζόμενη στο γράμμα και τους τύπους τη νομοθεσίας η οποία άλλωστε είναι κομμένη και ραμμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να «διευκολύνει» κάθε παρανομία και κακουργηματική πράξη εκ μέρους των μεγαλοπαραγόντων του ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο., Σοφοκλής Πιλάβιος
Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο., Σοφοκλής Πιλάβιος
Η ΕΠΟ αποφάσισε λοιπόν να αφαιρέσει βαθμούς από τον Ολυμπιακό Βόλου (10 για την ακρίβεια) και οι δύο ομάδες διατηρούν την θέση τους στη πρώτη κατηγορία.

Την απόφαση αυτή αρνήθηκε ακόμη και να την διαβάσει η UEFA κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης οπότε κατέφθασε στα γραφεία της το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Αντιθέτως η UEFA απέβαλλε τις δύο ομάδες (ως όφειλε άλλωστε) επί μία πενταετία από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πάλι καλά.

Οι συμμετέχοντες στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ προφανώς και είναι εκτεθειμένοι. Προφανέστερο, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι το αυτί των απασχολουμένων μετά του ποδοσφαίρου τεκταινόμενα, δεν ιδρώνει ούτε καν όταν οι Εισαγγελείς συλλαμβάνουν, φυλακίζουν και εκδίδουν εντάλματα σύλληψης για τους μεγαλοπαράγοντες του αθλήματος (;) ορισμένοι εκ των οποίων καταζητούνται προκειμένου να οδηγηθούν στον Κορυδαλλό.

Οι αποφάσεις των εισαγγελικών αρχών βασίστηκαν σε αδιάσειστα στοιχεία τα οποία απέστειλε η UEFA στην ελληνική Δικαιοσύνη. Οι ανακρίσεις συνεχίζονται αλλά η εμπλοκή δεκάδων προσώπων στην υπόθεση των στημένων παιγνιδίών δεν τίθεται εν αμφιβόλω.

Εκτεθειμένη είναι και η Πολιτεία αφού πέραν ορισμένων καταδικαστικών δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της ολικής εκκαθάρισης του αποστήματος. Οι πάντες καλύπτονται πίσω από μία κείμενη νομοθεσία η οποία απλώς βοηθά στην ανακύκλωση της διαφθοράς και του εγκλήματος.

Προφανώς οι μεγαλοπαράγοντες μειδιούν ακόμη και αν βρίσκονται στα κελιά του Κορυδαλλού. Διότι αισθάνονται πως αργά ή γρήγορα θα βρεθούν εκ νέου στο απυρόβλητο.

Η ίδια η αθλητική νομοθεσία τους προστατεύει. Εναπομένει ως ύστατο ανάχωμα η πολιτική δικαιοσύνη.

Ενδεχομένως οι ήδη προφυλακισμένοι, οι καταζητούμενοι καθώς και οι υπόδικοι να αισθάνονται πώς «προστατεύονται» από τα ίδια τα κυκλώματα τα οποία «έστησαν» προκειμένου να διασφαλίσουν τα τεράστια κέρδη τους από το παράνομο στοίχημα και τα στημένα παιγνίδια.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ