Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Περγαντάς:Οι ταξιτζήδες ήθελαν αξιόπιστο συνομιλητή

alt


Έπρεπε έγκαιρα το Υπουργείο να καλέσει την αιρετή περιφέρεια να  μεσολαβήσει ώστε να είχε τελειώσει νωρίτερα η ταλαιπωρία με τους  απεργούς ταξιτζήδες..." δηλώνει αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κλέαρχος Περγαντάς.

Οπως ειναι γνωστό μετά απο  σχεδόν είκοσι ημερών  απεργίας, πρωτοφανούς ταλαιπωρίας του κοινωνικού συνόλου, μεγάλης ζημίας σε βάρος του ελληνικού τουρισμού και  ενός πολιτικού αδιεξόδου  του Υπουργού μεταφορών και Υποδομών  κ.Ραγκούση ,ο τελευταίος βρήκε σανίδα σωτηρίας καλώντας τους 13 περιφερειάρχες να  σώσουν την κατάσταση και ουσιαστικα και τη χώρα απο  ένα σοβαρό οικονομικό πλήγμα που επέφερε  η  αναστάτωση ειδικά στο χώρο του τουρισμού η  κινητοποίηση των ταξιτζήδων.
Με τις δεσμεύσεις τους  ότι δεν πρόκειται αφενός μεν να  υπογράψουν  καμία νεα άδεια ταξί και αφετέρου ότι  θα ειναι και οι ίδιοι εταίροι στον διάλογο για την διαμόρφωση του νέου Νόμου απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί  οι ιδιοκτήτες  δέχτηκαν να  αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Κάτι που αυτονόητα  ήταν τόσο απλό, πλην της λογικής του κ.Ραγκούση, ανέδειξε  περίτρανα ότι  μόνο με την αποκέντρωση της κεντρικής εξουσίας σε θεσμικούς φορείς μπορεί να λειτουργήσει αυτό το Κράτος. Κάτι που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ειναι  λελυμένο εδώ και δεκαετίες ,όχι όμως και στην Ελλάδα  που η κεντρική Διοίκηση θέλει να  ελέγχει αποκλειστικά και μόνιμα την ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ