Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Τριπλή «ψυχρολουσία» έρχεται για τους φορολογούμενους



Σε εφαρμογή μπαίνει από την επόμενη εβδομάδα η επιβολή της των έκτακτων εισφορών που προβλέπεται από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ταχυδρομήσει μέσα στον μήνα και όχι από Σεπτέμβριο τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα με την τριπλή χρέωση του κεφαλικού φόρου 1-4% για όσους είχαν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ το 2010 και του τέλους επιτηδεύματος 300 ευρώ για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και της έκτακτης εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες.
Οι φορολογούμενοι θα λάβουν με ένα εκκαθαριστικό την τριπλή έκτακτη εισφορά.
Χαρακτηριστικό της επιβάρυνσης των ελληνικών νοικοκυριών είναι το ακόλουθο παράδειγμα:
Τετραμελής οικογένεια με έναν ελεύθερο επαγγελματία και ετήσια εισόδημα 51.000 ευρώ (30.000 ο σύζυγος και 21.000 ευρώ η σύζυγος) και Ι.Χ αυτοκίνητο 2.000 θα πληρώσει 1.590 ευρώ.
-Για εισφορά αλληλεγγύης θα πληρώσει 1.020 ευρώ
-Για τέλος επιτηδεύματος θα πληρώσει 300 ευρώ
-Για εισφορά αυτοκινήτου θα πληρώσει 270 ευρώ
Έτσι δρομολογούνται «πακέτο» όλες τις έκτακτες εισφορές που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, καθώς το υπουργείο Οικονομικών ποντάρει σε αυτές για να κλείσει την μαύρη τρύπα των εσόδων που ξεπερνά τα 4 δις. ευρώ.
Η σχετική απόφαση πάρθηκε με πρωτοβουλία του του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, καθώς η τρόικα καταφθάνει στην Αθήνα και είναι πολύ πιθανόν να βγάλει «κόκκινη» κάρτα στην κυβέρνηση, κάτι που συνεπάγεται πρόσθετα μέτρα.
Το ΥΠΟΙΚ υπολογίζει, βάση του Μεσοπρόθεσμου, ότι θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, την έκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες (Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κ.λπ.), αλλά και το τέλος επιτηδεύματος, περισσότερα από 9 δισ. ευρώ,.
.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ