Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Αίγυπτος-Ισραήλ: Σε τεντωμένο σκοινί



Πέντε Αιγύπτιοι, ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν νωρίτερα σήμερα σε επίθεση που πραγματοποίησε επιθετικό ελικόπτερο του Ισραήλ εξαπολύοντας πύραυλο εναντίον ακτιβιστών κοντά στα σύνορα Αιγύπτου-Ισραήλ, μετά τις...
φονικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν στην πόλη Εϊλάτ, ανέφεραν σήμερα αιγύπτιοι αξιωματούχοι.

Ο πύραυλος έπληξε ένα σημείο κοντά στο μεθοριακό πέρασμα στη Ράφα, ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Λωρίδα της Γάζας, όπως μετέδωσε το κρατικό αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA επικαλούμενο αξιωματικό του στρατού.

Αξιωματούχοι στο Ισραήλ είχαν δηλώσει χθες πως σύμφωνα με τις πληροφορίες τους οι δράστες των επιθέσεων στην παράκτια πόλη Εϊλάτ, ένα θέρετρο στην Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, είχαν ξεκινήσει από τη Λωρίδα της Γάζας.

"Ισραηλινό ελικόπτερο κατεδίωκε ανθρώπους που είχαν διεισδύσει στην άλλη πλευρά των συνόρων και άνοιξε πυρ ενώ έφθαναν στη Ράφα... Υπήρχαν πολλά στελέχη της κεντρικής υπηρεσίας ασφαλείας (της Αιγύπτου) στο σημείο και επλήγησαν από τα πυρά", σύμφωνα με τον αξιωματούχο που επικαλέστηκε το MENA.

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από την έκρηξη του πυραύλου, σύμφωνα με αξιωματούχους. Το τηλεοπτικό δίκτυο Nile TV μετέδωσε από την πλευρά του ότι στο ίδιο περιστατικό σκοτώθηκαν δύο "αιγύπτιοι η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή".

Η δημόσια αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε ότι η επιδρομή έγινε νότια της Ράφα, κοντά στην Τάμπα, περίπου 12 χλμ. από την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ