Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Οι αντάρτες κατέλαβαν το αρχηγείο του Καντάφι- «Νίκη ή θάνατος» δήλωσε ο ίδιος


Ξέφρενοι είναι οι πανηγυρισμοί στην Τρίπολη, καθώς η αντίσταση των καθεστωτικών δυνάμεων στο κτιριακό συγκρότημα Μπαμπ Αλ Αζιζίγια σταμάτησαν και εκατοντάδες εξεγερμένοι εισήλθαν στο χώρο, πυροβολώντας στον αέρα, αναφέρουν ανταποκριτές του πρακτορείου Reuters.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera, μαχητές εισέβαλαν και στην κατοικία του Καντάφι. Η αντίσταση που προέβαλαν δυνάμεις πιστές στον Καντάφι σταμάτησε, σύμφωνα με πηγές των εξεγερμένων.
Καντάφι: «Νίκη ή θάνατος»
Νίκη ή θάνατο ορκίστηκε ο Μουαμάρ Καντάφι στον πόλεμο του κατά του ΝΑΤΟ, απευθυνόμενος στο λαό της Λιβύης, μέσω τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, τονίζοντας πως η αποχώρηση του από το αρχηγείο του στην Τρίπολη, ήταν "κίνηση τακτικής", που αποφάσισε μετά από την ισοπέδωση της πρωτεύουσας που προκάλεσαν οι 64 νατοϊκές αεροπορικές επιδρομές.
Η δήλωση του Συνταγματάρχη μεταδόθηκε από το κανάλι Αλ -Ορούμπα σε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ράι, αποδεικνύοντας την ανένδοτη στάση του απέναντι στις παραινέσεις της διεθνούς κοινότητας, αλλά και του λιβυκού λαού, να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.



Μάχες εξεγερμένων-αντικαθεστωτικών
Νωρίτερα, οι μάχες μεταξύ των εξεγερμένων και των καθεστωτικών μαίνονταν, ενώ  αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πραγματοποιούσαν υπερπτήσεις σε χαμηλό ύψος, σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.
«Οι επαναστάτες προσπαθούν να μπουν μέσα διαμέσου της Παλιάς Πύλης στην δυτική πλευρά. Εάν τα καταφέρουν, η μάχη θα μεταφερθεί μέσα στο συγκρότημα» δήλωσε ο Μούφτα Άχμαντ Οθμάν, ένας από τους εξεγερμένους στην Τρίπολη.
Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyTv, μετά από επιδρομή του ΝΑΤΟ υψώθηκε καπνός πάνω από το συγκρότημα.
«Το NATO επιβεβαιώνει ότι αεροσκάφη του είναι πάνω από την Τρίπολη σήμερα» δήλωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.
Το Αραμπίγια μετέδωσε ότι εκρήξεις ακούγονταν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζίγια και ότι οι μάχες επικεντρώνονται στο δυτικό του τμήμα, ενώ το Al Jazeera υποστηρίζει ότι οι εξεγερμένοι έχουν περικυκλώσει το συγκρότημα και έχουν περάσει μία από τις πύλες του.
Συνεχίζεται το θρίλερ με τον Καντάφι
Πάντως, ο γιος του Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, υποστήριξε ότι ο πατέρας του παραμένει στην Τρίπολη, ενώ το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι δεν ξέρει πού βρίσκεται.
Πάντως, το ΝΑΤΟ προσπαθεί να υποτιμήσει το γεγονός, με εκπρόσωπό του να υποστηρίζει ότι «ο Καντάφι πιθανόν δεν θα είναι μέρος αυτής της λύσης. Δεν είναι πια ένας σημαντικός παίκτης».
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ